Förhöjda odds betting & spel

Det blir allt vanligare att spelbolag erbjuder förhöjda odds. Spelbolagen brukar säga att de har ”boostat” oddsen för att dra blickarna till sig. Liknande erbjudanden brukar lanserar lag om till stora matcher för att locka nya kunder till spelbolaget. Om du är spekulant på erbjudanden med förhöjda odds behöver du inte vara orolig – många gånger är erbjudandet precis så generöst som det verkar vid en första anblick. När du tar del av förhöjda odds är det särskilt viktigt att du läser regler och villkor eftersom förhöjda odds ofta utbetalas som bonuspengar med omsättningskrav.

Fakta om Förhöjda odds

Regler och villkor för erbjudanden med förhöjda odds kan vara snåriga. Många gånger är det endast ett förutbestämt belopp som kvalificerar för erbjudandet – spel över det förutbestämda beloppet kvalificerar i sådana fall inte för erbjudandet. Vid eventuella vinster utbetalas endast mellanskillnaden – det vill säga vinsten från det förhöjda oddset minus vinsten från det egentliga oddset. Pengarna utbetalas vanligtvis som gratisbonus. Dock måste det understrykas att erbjudanden med förhöjda odds har olika regler och villkor, därför rekommenderas du att alltid läsa regler och villkor och inte ta något för givet.

Fördelen med förhöjda odds är att du inte har något att förlora, framför allt inte om du var nöjd med oddset redan innan. Om du tror att ett lag har förutsättningar att vinna en match, och oddset sedan höjs från två till fyra gånger insatsen – då har du ingenting att förlora. Den enda nackdel som går att hitta är att eventuella vinster utbetalas som gratisbonus, och det är inte ovanligt att omsättningskrav begränsar möjligheten att ro erbjudandet i hamn. Innan du tar del av förhöjda odds bör du fundera över förutsättningarna – om lagets chanser att vinna samt dina möjligheter att uppfylla omsättningskravet.

Med förhöjda odds ökar chansen att sätta högoddsare eftersom boostade odds inte är i paritet med lagets vinstchanser. Och det är anledningen till varför det är roligt att ta del av liknande erbjudanden – det är sällan man sätter ett singelspel till fyra, sex eller åtta gånger insatsen. Tar man däremot del av förhöjda odds är förutsättningarna goda för att faktiskt lyckas med det. Nackdelen är dock satt det finns hinder längs vägen innan man har möjlighet att ta ut vinsten, det kan man å andra sidan leva med när man prickat in en högoddsare som egentligen inte är en högoddsare.

Publicerad: 2016-03-17