Golf betting & spel

Att spela på golf är kanske inte det populäraste inom betting men de flesta spelbolag erbjuder en hel del odds på olika golfturneringar. Det vanligaste är att spela på vinnare av en turnering. Men ofta kan du även spela på placering och vem av två olika golfare som placerar sig bäst i turneringen. 

KAMPANJER - Golf

Få en månad C More Premium med Redbet

Specialerbjudande2017-07-04

Gör en insättning och omsätt 200 kronor hos Redbet och få en månads tillgång till C More Premium. Läs mer

Fakta om Golf

Golf är en individuell sport där målet är att pricka ett hål i marken från utslagsplatsen. För att lyckas med detta har du hjälp av en klubba, svingen och höftrörelsen. När samspelet når oanade höjder kan du lyckas med vad golfvänner kallar för Hole-In-One – vilket innebär att du sätter bollen i hålet med endast ett slag. 

Några termer är viktigare än andra när du spelar golf. Grundläggande begrepp du bör ha kännedom om är tee, peg, green, fairway, drive, Mulligan, Hole-In-One, Albatross, Eagle, Birdie, ruff, bunker, green, ranch och driving range. Den som spelar bör även ha kunskap om handicapsystemet, som syftar till att underlätta för sämre spelare att besegra bättre spelare. 

Inom golfen talar man om grönt kort vilket kan liknas vid en utbildning för nybörjare. När du tar grönt kort får du teoretiska såväl som praktiska kunskaper för att du ska kunna utveckla dina förmågor väl ute på planen. Den som vill ta grönt kort behöver inte längre genomföra varken teoretiska eller praktiska prov, utan nyfikenhet och engagemang är de enda krav som ställs.

På många sätt är golf en materialsport. Den professionelle spelaren tar gärna hjälp av sin personliga caddie för att välja rätt klubba och rätt strategi. Bland annat finns det träklubbor, järnklubbor, wedgar och putter att välja mellan. Och alla har de olika egenskaper som är anpassade för olika situationer.

Golfsporten är en penningstinn industri med höga prischeckar att hämta ut för den med en bättre dag. Inom golfen finns flera stora tävlingar för både damer och herrar. Några välrenommerade tävlingar är PGA-touren, LPGA-touren, PGA European Tour samt Ladies European Tour.

På herrsidan är The Masters Tournament, US Open Golf, The Open Championship samt PGA Championship de fyra största golftävlingarna. På damsidan räknas Kraft Nabisco Championship, U.S. Women’s Open, LPGA Championship och Women’s British Open som de största tävlingarna.

Sverige är av tradition en framgångsrik golfnation. Annika Sörenstam är världens främsta kvinnliga golfare genom tiderna och även Liselotte Neumann var lyckosam under sin karriär. På herrsidan är Henrik Stenson vår främste golfare och är dessutom en av dem som dragit in mest prispengar i golfens historia. 

Publicerad: 2015-11-23

NYHETER - Golf

Odds inför årets sista tävling på PGA-touren

Golf2017-09-20

Säsongsavslutning på PGA-touren. Pallar Jordan Spieth för favorittrycket? Läs mer

Spela på PGA-mästerskapen hos Betway

PGA-MÄSTERSKAPEN2016-07-10

Det är inte alltid man spelar på golf - men när det är PGA-mästerskapen i slutet på juli, ja då ska man naturligtvis passa på. Betway erbjuder odds från 8.00 till 251.00 på tänkbara vinnare i tävlingen. Läs mer

Vinner Jordan Spieth US Masters 2016?

US Masters2016-01-31

Vinner underbarnet Jordan Spieth US Masters för andra året i rad? Det tror i alla fall Betsafe som erbjuder 7,00 på Spieth. Många tror dock att uppgiften är numret för stort för en 22-åring, att vinna US Masters två år i följd är nämligen få förunnat. Särskilt i Spieths unga ålder. Läs mer

Odds inför Ryder Cup

GOLF2014-09-22

Ryder Cup spelas 26-28 september på Gleneagles i Skottland. Men vilken världsdel är egentligen favorit att vinna årets upplaga? Läs mer

Tiger Woods är favorit inför US Masters

GOLF2013-04-11

De senaste åren har varit turbulenta för Tiger Woods men nu är han återigen världsetta och favorit att vinna US Masters. Läs mer