Serie A betting & spel

Serie A

Det finns en romantiserad bild av Serie A. Den som är frälst av italiensk fotboll talar gärna om passionen på planen och läktaren. Passionen är också vad som gör Serie A spännande att spela på. Internazionale och Juventus har vunnit nio av de tio senaste säsongerna, men serien är jämnare än man kan tro eftersom det finns så mycket talang både högt och lågt i tabellen. Spelare har ett stort utbud av odds att välja mellan i Serie A, där vinnarspelet är det mest populära. Andra alternativ att spela på är dubbelchans, antal mål och målskyttar.

På denna sida kommer du hitta all nödvändig information om vad som händer i Serie A i form av artiklar och nyheter. Här kommer du också att hitta olika erbjudanden och kampanjer du kan använda när du spelar på Serie A. Du hittar dessutom information om odds inför spännande möten i Serie A. 

KAMPANJER - Serie A

Flervalsbonus på europeisk fotboll hos Bet365 - upp till 100%

Europeisk fotboll2017-09-22

Bet365 har lanserat en kampanj som ger mellan 5-100% bonus vid flervalsmatcher. Fler spel på kupongen ger högre bonus. Den gäller endast europeisk fotboll och marknaderna 1X2 eller resultat/båda lagen gör mål. Läs mer

90+ Försäkring

Försäkring2017-01-23

Betfinal återbetalar din insats om olyckan skulle va framme och du förlorar ditt fotbollsspel på grund av ett övertidsmål. Läs mer

Fakta om Serie A

Första säsongen av Serie A spelades 1929/1930 och Internazionale kunde titulera sig italienska mästare. Därefter följde fem år av idel segrar för Juventus som också är det lag som vunnit Serie A flest gånger – 31 till antalet. Bakom Juventus står Milano- lagen Internazionale och Milan på 18 ligatitlar vardera. 

Under 1980- och 1990-talet var de flesta överens om att Serie A var världens bästa fotbollsliga. Förutom italienska fotbollshjältar sökte många utländska spelare sig till Italien. Några av de främsta spelarna i Serie A under den tiden var Maradona, Baggio, Maldini, Baresi, Zidane. Under 1980- och 90-talet dominerade den italienska fotbollen Europa och de bästa spelarna fördelades över den italienska stöveln. Sedan dess har mycket hänt och kronan har hamnat på sned, men passionen finns fortfarande där och är omöjlig att undgå. Efter några skandaler som skakade om Serie A och Italien har italiensk fotboll hittat tillbaka. Juventus tog sig exempelvis till finalen av Champions League säsongen 2014/2015, även om de inte stå emot Real Madrid när det väl gällde.

Ur svenskt perspektiv finns en lång och kärleksfull relation till Serie A. Inte minst tack vare trion Gre-No-Li som var mer än framgångsrika i Milan mellan åren 1949-53. Gunnar Nordahl vann skytteligan i Serie A i fem av sex säsonger. Endast Silvio Piola och Francesco Totti har gjort fler mål i Serie A än Nordahl. I Gre-No-Lis fotspår följde sedan Kurre Hamrin, Glenn Strömberg, Tomas Brolin, Kennet Andersson och Klas Ingesson och många med dem, som alla charmade Italien.

Det mest framgångsrika italienska laget ute i Europa på senare år är utan tvekan Milan. De vann finalen av Champions League mot Juventus på Old Trafford 2002/2003 och finalen mot Liverpool på Olympic Stadium 2006/2007. Förutom Milan har även Internazionale vunnit turneringen på senare år. De vann trippeln 2009/2010 under José Mourinho och besegrade Bayern München i finalen av Champions League på Santiago Bernabéu. 

Publicerad: 2015-11-10