Trav betting & spel

Trav

AB Trav & Galopp (ATG) har ensamrätt att anordna vadhållning om pengar på hästtävlingar i Sverige. Det är således endast ATG som kan erbjuda spel på spelformerna V75 och V86. Bet365 erbjuder däremot andra spelformer som vinnarspel, platsspel, långtidsspel, Head-to-head, trippel head-to-head samt att en häst inte tar en plats. Unibet erbjuder i sin tur vinnar- och platsspel på hästlopp i Storbritannien och Irland.

Svenskar har en nära relation till travet. Den sista söndagen i maj är helig, inte för att det är Mors dag utan för att det är dagen för Elitloppet. På denna sida kommer du att hitta både nyheter och artiklar. Här hittar du även erbjudanden och kampanjer som du kan använda om du spelar på trav. Dock är antalet erbjudanden och kampanjer begränsat eftersom ATG har monopol på spel på hästar i Sverige.

KAMPANJER - Trav

Få ett riskfritt spel värt upp till 1000 SEK på Prix d’Amérique

TRAV2017-01-19

Snart är det dags för ett av travårets stora höjdpunkter, Prix d'Amérique. Spela på trav före tävlingen och få ett riskfritt spel värt upp till 1000 SEK att spela med på Prix d'Amérique. Läs mer

Fakta om Trav

Hästnäringen sysselsätter nästan 30 000 heltidsjobb i Sverige. Hästnäringen är därför viktig ur ett ekonomiskt, kulturellt och inte minst socialt perspektiv. Sverige brukar omnämnas tillsammans med USA och Frankrike som de främsta travnationerna i världen. I Sverige finns 33 travbanor som är fördelade över hela landet. De mest välkända travbanorna är nationalarenan Solvalla, Åbytravet, Jägersro, Bergsåker och Axevalla travbana. Det absolut största travloppet i världen är Prix d’Amérique på den klassiska banan Vincennes i Paris. Det största travloppet i Sverige är Elitloppet och det största loppet i USA är Hambletonian Stakes.

Trav körs över olika distanser. Grunddistanserna är 1 640 meter, 2 140 meter, 2 640 och 3 140 meter. Stora lopp som Elitloppet och Sprintermästaren körs dock över den engelska milen som är 1 609 meter. Förutom olika distanser förekommer även olika startmoment – nämligen bil- och voltstart. 

Varje år körs flera klassiska travlopp i Sverige. De internationella loppen förutom Elitloppet är Olympiatravet, Åby Stora Pris, Hugo Åbergs Memorial, Sundsvall Open Trot, Sprintermästaren, Årjängs Stora Sprinterlopp samt Harper Hannovers lopp. De nationella loppen är Svenskt Travderby, Svenskt Travkriteriu, Svensk Uppfödningslöpning och E3.

Sverige har under åren tagit många hästar till sitt hjärta. Den mest älskade hästen är Järvsöfaks, ett kallblod som lyckades vinna 42 starter i följd. Han har dessutom världsrekordet över både kort- och medeldistans för kallblod. Han blev vald till årets kallblod tolv år i rad med början 1998. Därtill blev han vald till årets häst 2003, 2004 och 2005. Av karriärens 234 starter vann Järvsöfaks 201 gånger och blev tvåa 16 gånger.

Publicerad: 2015-11-10

NYHETER - Trav

Vem vinner Elitloppet 2017? Se alla odds här!

Elitloppet2017-05-26

Nuncio tog hem förra årets Elitlopp men har visat svajande form på sistone. Som favorit till Elitloppet 2017 kommer istället franska Bold Eagle som vunnit Prix d'Amerique de senaste två åren. Läs mer

Alla talar om Bold Eagle i Prix d’Amerique 2016

Prix d'Amerique2016-01-18

Den 31 januari avgörs Prix d’Amerique på kolstybben i Paris. Hos spelbolagen är oddsen på Bold Eagle låga, men desto högre på Oasis Bi. Tror du som experterna på Bold Eagle? Eller kan ett svenskt ekipage skrälla i världens största travlopp? Kolla oddsen som Betsafe erbjuder.
Läs mer

Vem vinner Elitloppet 2016?

Elitloppet2015-11-29

Delicious U.S. och Nuncio har imponerat på travvärlden under 2015. Det är förståeligt varför Betsafe håller dem som favoriter att vinna Elitloppet 2016. Tror du på någon annan? Kolla om Betsafe erbjuder odds på din favorithäst. Läs mer