US Masters betting & spel

US Masters

US Masters spelas varje år på Augusta National Golf Club i Georgia, USA. Inför US Masters som spelas i april erbjuder spelbolagen alltid odds på slutlig vinnare, vilket alltid är trevligt att försöka förutspå och göra sig en hacka. Under tävlingen kan marknaderna variera mellan olika spelbolag, men vanligen erbjuds odds på slutplaceringar, exempelvis topp fem eller topp tio.

Golf innehåller färre moment än exempelvis fotboll och hockey, och med anledningen av det är utbudet av odds relativt begränsat jämfört med tidigare nämnda sporter. Förutom slutplaceringar kan man också spela på exempelvis bästa amerikan, bästa asiat eller bästa europé. 

KAMPANJER - US Masters

Få en månad C More Premium med Redbet

Specialerbjudande2017-07-04

Gör en insättning och omsätt 200 kronor hos Redbet och få en månads tillgång till C More Premium. Läs mer

Fakta om US Masters

US Masters är en av fyra majors och spelas varje år i april på Augusta National Golf Club i delstaten Georgia. Tävlingen har aldrig lämnat Augusta utan spelats där sedan första tävlingen 1934. Banan bjuder in spelare varje år till tävlingen, men det finns några givna premisser som spelare måste leva upp till för att föräras en inbjudan.

Augusta National Golf Club är på många sätt en anrik bana. Banan är ansedd som en krävande och utmanande bana, där stora variationer mellan hålen förekommer och stor skicklighet krävs för att klara av dem. Under åren har man varit tvungen att göra banan lättare genom att bland annat förkorta några av hålen.

Tävlingen har gjort sitt för att skilja sig från andra tävlingar. Reglerna är mycket strikta för både publik och media, och tävlingen har dessutom inte någon sponsor vilket innebär att US Masters reglerar vilka logotyper som får vara synliga på banan. Det är dessutom mycket svårt att få biljetter till US Masters, det är inte ovanligt att man tvingas vänta 15 år om man inte är beredd att betala dyra pengar.

Jack Nicklaus och Tiger Woods har båda gjort avtryck i US Masters historia. Nicklaus vann US Masters sex gånger mellan åren 1963 och 1986, och har med det vunnit fler US Masters än någon annan. Woods är i sin tur den spelare som vunnit med störst marginal gentemot tvåan – hela tolv slag när Woods vann 1987.

US Masters håller hårt om sina traditioner. Förutom att tävlingen spelats på samma bana sedan starten är det även tradition att förra årets vinnare överlämnar den gröna klubbkavajen till den nya vinnaren vid en ceremoni. Segraren tillåts sedan bära klubbkavajen utanför banan i ett år, men måste sedan hänga kavajen i garderoben.

Sverige har ännu inte segrat i US Masters. Närmast var Jonas Blixt som så sent som 2014 slutade på andraplats. Peter Hansson kom på delad tredjeplats två år tidigare. Sverige är dock en stor golfnation med framtiden för sig. Förhoppningsvis får vi snart se en svensk golfare bära den gröna klubbkavajen med stolthet. 

Publicerad: 2015-12-03

NYHETER - US Masters

Vinner Jordan Spieth US Masters 2016?

US Masters2016-01-31

Vinner underbarnet Jordan Spieth US Masters för andra året i rad? Det tror i alla fall Betsafe som erbjuder 7,00 på Spieth. Många tror dock att uppgiften är numret för stort för en 22-åring, att vinna US Masters två år i följd är nämligen få förunnat. Särskilt i Spieths unga ålder. Läs mer

Tiger Woods är favorit inför US Masters

GOLF2013-04-11

De senaste åren har varit turbulenta för Tiger Woods men nu är han återigen världsetta och favorit att vinna US Masters. Läs mer