Wimbledon betting & spel

Wimbledon

Wimbledon är den äldsta av tennissportens samtliga fyra Grand Slam-turneringar. Turneringen spelas under juni-juli på gräsplaner i London. Spelbolagen är alltid tidigt ute med att erbjuda odds på vem som vinner på dam- respektive herrsidan, men mycket hinner givetvis hända från det att oddsen är satta till att turneringen spelas.

Under turneringen erbjuder spelbolagen de klassiska oddsen på tennis där spelarnas flesta spel hamnar på antingen match- eller setvinnare. Utöver nämnda odds kan marknaderna skilja sig åt mellan olika spelbolag, även om marknaderna ser någorlunda likadana ut. Det kan exempelvis vara vinnare av poäng samt game samt tidigare nämnda marknader. 

KAMPANJER - Wimbledon

BetVictor har acca-försäkring på tennis också

TENNIS2015-12-10

BetVictor har inte bara en acca-försäkring på fotboll, de har en acca-försäkring på tennis också. Och tur är väl det. Det enda du behöver veta om du inte känner till försäkringsvillkoren är att BetVictor återbetalar din insats om en av fem eller fler val spricker på din tenniskupong. Läs mer

Fakta om Wimbledon

Det går inte att blunda för Wimbledons historiska arv. Wimbledon invigdes med ett singelmästerskap för herrar 1877 med blott hundratalet åskådare. Den första Wimbledon-turneringen för damer spelades några år senare, 1884 närmare bestämt. Sedan dess har turneringen vuxit ordentligt och antalet besökare uppgår till över en halv miljon årligen. Därtill tillkommer miljoner människor som följer matcher på tv:n.

Tennis blev mycket populärt och det fanns därför anledning att fortsätta på den utslagna vägen med Wimbledon. Turneringen har spelats varje år sedan invigning med undantag för krigsåren under första och andra världskriget. Fram till 1922 spelades Wimbledon på gräsplaner tillhörande All England Clubs, men flyttades sedan till Church Road.

Fram till 1922 användes systemet All Corners Round samt Challenge Round. Det innebar att den regerande mästaren endast behövde spela en match där han försvarade sin titel. Övriga spelare var tvungna att förtjäna sin rätt att spela mot mästaren genom att ta sig vidare via kvalificeringsomgångar.

Wimbledons använder samma regler som Australian Open och Franska Öppna. Här spelar man inte tiebreak i avgörande set, matcher avgörs istället med ett långt set där segermarginalen måste vara två game. Denna regel innebär att en match kan pågå under många timmar, i vissa fall dagar, eftersom matchlängden inte är begränsad. Den längsta match som spelats i Wimbledons historia är den mellan John Isner och Nicolas Mahut 2010. Matchen pågick i över elva timmar fördelat på tre dagar. Det var Isner som till slut lyckades besegra sin olyckliga motståndare.

De senaste åren har Serena Williams dominerat Wimbledon på damsidan. På herrsidan har Novak Djokovic utmärkt sig med segrar 2015, 2014 och 2011. Andy Murray lyckades vinna 2013 och åren dessförinnan, med 2011 som undantag, turades Rafael Nadal och Roger Federer om att vinna.

Björn Borg är en av fyra spelare som vunnit Wimbledon fem år i följd. Borg vann åren 1976-1980 och har med det för evigt skrivit in sig i tennishistorien. Övriga spelare som lyckats med samma bedrift är Laurie Doherty, Suzanne Lenglen och Roger Federer. 

NYHETER - Wimbledon

Spela på Wimbledon 2015 - Odds och favoritskap

Wimbledon2015-06-22

På måndag drar världens anrikaste tennisturnering igång, Wimbledon. Som favoriter hittar vi världsettorna Serena Williams och Novak Djokovic. Läs mer

Spela på Wimbledon 2013

Spela på Wimbledon 2013

Tennis2013-06-20

På måndag drar världens anrikaste tennisturnering igång, Wimbledon. Som favoriter hittar vi världsettorna Serena Williams och Novak Djokovic. Läs mer