• Hem
  • Allsvenskan

Spela på Allsvenskan

Läs om Allsvenskan och få de senaste nyheterna och kampanjerna för Allsvenskan

Kampanjer och nyheter för Allsvenskan

6 gånger pengarna på Malmö-vinst mot AIK

Förhöjda odds Fotboll 19 oktober 2017 - 22 oktober 2017

På måndag ställs redan klara mästarna Malmö mot Allsvenskans tvåa, AIK. Malmö är favoriter, men står i ungefär dubbla pengarna hos de flesta spelbolag. Betfair erbjuder nya kunder ... Läs mer

8.00 gånger pengarna på att Malmö vinner

Förhöjda odds Fotboll 13 oktober 2017 - 15 oktober 2017

Malmö FF kan säkra den allsvenska slutsegern när de åker till Norrköping för match mot IFK under måndagen. Betfair erbjuder alla nya kunder hela 8.00 gånger pengarna på ... Läs mer

Få en månad C More Premium med Redbet

Oddstävling Fotboll 4 juli 2017 - 4 juli 2017

Gör en insättning och omsätt 200 kronor hos Redbet och få en månads tillgång till C More Premium. Läs mer

Allsvenskan betting och spel

Allsvenskan är kanske inte världens bästa fotbolls liga. Den är alltjämt svensk fotbolls hjärta och den pulserar av glädje och stolthet. Allsvenskan är vår egen och det är givet att spela på allsvenskan för den som bor i Sverige. Vad som gör allsvenskan särskilt intressant är att den är jämnare än någon annan liga. Sedan 2000/2001 har tio olika lag vunnit allsvenskan. Dock kanske detta varit hämmande för eventuella framgångar i Europa. Förmodligen finns det ett samband eftersom Malmö lyckats i Europa, med svenska mått mätt, och även vunnit allsvenskan tre gånger sedan 2010/2011. 

Den som följer Allsvenskan vill naturligtvis spela på den framför andra ligor. Utbudet av odds på Allsvenskan hos spelbolagen är lika omfattande som för större ligor. Att spela på vem som vinner matchen eller dubbelchans hör till de vanligaste spelformerna. Du kan också spela på antal mål i matchen, resultat och asian handicap. Inför säsongen brukar dessutom långtidsspel på vem som vinner Allsvenskan erbjudas. 

Svensk fotboll är för oss lättare att relatera till eftersom vi lever våra liv parallellt och tillsammans med de allsvenska lagen. Kanske är allsvenskan just därför mer given, och roligare, att spela på än någon annan liga. Allsvenskan är inte världens bästa fotbollsliga, kanske inte ens Nordens bästa, men vi älskar allsvenskan ändå eftersom den är vad den är. Den allsvenska supporterkulturen är också något att ta till sitt hjärta. Allsvenskan rymmer och omfamnar allt vad fotboll egentligen handlar om – gemenskap och spelglädje. 

Allsvenskan betting

Fakta om Allsvenskan

Allsvenskan har spelats sedan 1924. Göteborgs Atlet- och Idrottssällskap vann den första säsongen. Malmö FF är dock det lag som vunnit flest titlar genom åren. Den 6 maj 1955 sändes en allsvensk match för första gången på tv. Representanter från radiotjänst och Svenska Fotbollförbundet fick tillsammans med särskilt utvalda journalister möjligheten att se AIK – Norrköping, men eftersom det endast var en provsändning kunde allmänheten inte se matchen. 

För att uppmuntra offensiv fotboll valde man 1990 att ge vinst tre poäng, till skillnad från tidigare år när vinst gav två poäng. Sedan 2008 spelar 16 lag i allsvenskan. De möter varandra två gånger, en hemma- och bortamatch. Allsvenskan avgörs genom antal poäng, målskillnad samt gjorda mål. Laget som vinner Allsvenskan får lyfta Lennart Johanssons pokal. Allsvenskan har tagit sig olika skepnader under åren. Oavsett hur man räknar är det tydligt att Malmö FF är den mest framgångsrika föreningen i svensk klubblagsfotboll. De två lag som slutat sist i tabellen åker ur Allsvenskan och ersätts av de två lag som slutat överst i Superettan. Sedan spelas playoff mellan laget som slutade tredje sist i Allsvenskan samt det lag som slutade trea i Superettan. 

C More har visat allsvenskan sedan 1997. De första åren, fram till 2004, visades endast en match i veckan. Nu sänder C More samtliga matcher och kommer så att göra fram till åtminstone 2019. 

Dela post