• Hem
  • Australiska öppna

Spela på Australiska öppna

Läs om Australiska öppna och få de senaste nyheterna och kampanjerna för Australiska öppna

Australiska öppna betting och spel

Australian Open är en av fyra Grand Slam-turneringar. Den spelas under två veckor i januari varje år. Turneringen spelas på hard-court i Melbourne och är mycket omtyckt. Det är populärt att spela på tennis, som är dessutom är en av världens mest utövade sporter. Australian Open är en välbevakad turnering av både media och spelbolag. Den som spelar på tennis gör det helst på vinnare match, vinnare första set samt setspel. Utbudet är dock betydligt bredare än så.

Då tennis är en av världens mest utövade sporter anpassar sig spelbolagen efter det. Med anledning av det erbjuder de därför många olika erbjudanden och kampanjer, vilka du kommer att finna under denna sida när det gäller Australian Open. Förutom spelbolagens bästa erbjudanden och kampanjer kommer du även att hitta artiklar och nyheter inför och under Australian Open. 

Australian Open betting och spel

Fakta om australiska öppna

Föregångaren till Australian Open spelades första gången 1880 och omnämndes som australiska nationella mästerskapen. När Australasiatiska Lawn Tennis-förbundet bildades 1904 blev turneringen internationell. Det nya förbundet bildades för att Australien tillsammans med Nya Zeeland skulle representera en och samma nation i tennis. Nya Zeeland lämnade dock förbundet i början av 1920-talet. Några år senare, 1927, flyttades turneringen till Kooyang från Warehousemen's Cricket Club och ändrade namn till Australia Championship.

Det var 1969 som turneringen öppnades för professionella och kallades därför Australian Open, eller Australiska Öppna. Turneringen började förlora sin status i tennissfären, delvis på grund av bristfälliga anläggningar. Förbundet var oroligt över att inte längre vara en Grand Slam-turnering och påbörjade därför bygget av Melbourne Park 1985 och ställde därför in turneringen året därpå. 

Mats Wilander vann den första turneringen på Melbourne Park 1988, vilket var hans tredje seger i turneringen. Sverige var överlägset i Australian Open under 1980-talet. Wilander vann 1983, 1984, 1988 och Stefan Edberg vann 1985 och 1987. Sedan Edbergs andra vinst har Sverige endast vunnit turneringen en gång – Thomas Johanssons seger 2002. Att Sverige inte tagit fler vinster är ursäktat – Roger Federer och Novak Djokovic har varit överlägsna de senaste säsongerna.

Dela post