Betting & Spel på Cricket

Bästa spelbolag, bästa bonus och senaste kampanjerna för Cricket

Cricket betting och spel

Cricketens ställning i Sverige är inte särskilt stark, men i länder som England, Indien, Pakistan och Sydafrika är sporten oerhört stor. Sedan cricketen började spelas runt 1500-talet har den varit ständigt föränderlig och först på 1970-talet började cricketens utformning likna hur den ser ut idag där endagsmatcher är vanligast förekommande.

Cricket betting och spel

Cricket är stort i England, Indien och Pakistan.

I länderna där cricketen är som störst är det också oerhört populärt att betta på sporten. Spelbolagen som har sin bas i Storbritannien och lägger mycket fokus på den brittiska idrotten erbjuder ett stort utbud när det gäller betting på cricket, både inför och live, och det brukar även finnas kampanjer att finna. Några av spelbolagen som är bra när det kommer till cricket är:

  1. 1000 SEK Gratisspel

  2. 100% upp till 1000 SEK

  3. 500% upp till 500 SEK

Hur bettar man på Cricket?

För den som inte är bekant med cricket så är första steget till ett framgångsrikt spelande helt enkelt att sätta sig in i sporten och få full förståelse hur den går till. Sug in all information ni kan finna både om hur sporten fungerar och information om lag, länder och spelare. Försök se så många matcher som möjligt. I korthet kan man säga att det finns fyra former av cricket. Endagscricket, Testcricket, Första klass-cricket och Twenty20-cricket. Se till att ha full koll på de olika formaten och hur väl de passar för vissa lag och landslag.

Även om cricket kan tyckas komplex att greppa vid första anblicken så är det desto enklare att förstå grunderna i hur man bettar på sporten. Den vanligaste spelformen är helt enkelt, oavsett format, att spela på vilket lag eller landslag som kommer vinna en viss match. Det finns också en uppsjö andra spelformer, men det är populärt att spela på olika former av totaler, där man exempelvis spelar på huruvida det blir över eller under ett visst antal wides (, ducks (en slagman som blir utslagen utan att åstadkomma någon run) och runs i en over (en over utgörs av sex godkända kast). Cricket-utbudet kan dock skilja sig vitt och brett mellan olika spelbolag så det är viktigt att undersöka och jämföra för att hitta en spelsajt som erbjuder de odds och speltyper du söker.

  1. Sätt dig in i sporten och sök upp ett spelbolag som erbjuder odds på den match eller den turnering du vill spela på och skapa ett konto.
  2. Hitta en match eller turnering du vill spela på.
  3. Välj speltyp (Exempelvis Segrare, Totaler, Antal runs i en viss over)
  4. När du funnit ett bra spel och ett bra odds, klicka på oddset och välj insats. Acceptera sedan spelet.

Det är oerhört viktigt att göra ett grundligt förarbete när det kommer till betting på cricket. Att vara ordentligt påläst inför en viss match eller turnering man är intresserad av att spela på är nyckeln till ett framgångsrikt spelande.

Om cricket

Cricket har spelats i England i någon form sedan 1500-talet och trots att cricket, tillsammans med flera andra sporter, förbjöds under Oliver Cromwells puritanska styre så har den levt vidare. Från England spreds cricketen vidare till flera av de brittiska kolonierna och i dag är sporten oerhört stor i Storbritannien, Indien, Pakistan, Nya Zeeland, Sydafrika, Australien och Sri Lanka. Dagens cricket har förändrats en hel del från när den annorlunda sporten började spelas i på 1500-talet, men den spelas fortfarande med slagträ, en boll och elva spelare i vardera lag på en oval spelplan med en "pitch" i mitten, där huvuddelen av sportens action utspelas. De två lagen turas om att slå eller kasta, där innelagets har två slagmän placerade framför varsin grind, som de ska förhindra kastaren från att träffa, i pitchen samtidigt som kastarens lag har en kastare och tio utespelare. Slagmännen  försöker uppnå så många "runs" som möjligt under sina "overs" (sex kast av en kastare), samtidigt som kastarna försöker bränna så många av motståndarnas slagmän som möjligt.

En cricketmatch kan pågå i all från några timmar till flera dagar, beroende på vilken typ av matchformat som gäller, men reglerna är desamma oavsett format. Endagscricket, som exempelvis VM i Cricket som spelas vart fjärde år, pågår oftast i 50 overs eller tills ett lag bränt ut hela motståndarlaget. Testcricket pågår i tre till fem dagar utan någon over-begränsning. Första klass-cricket liknar testrcicket, men spelas vanligtvis med klubblag. Den nyaste formen av cricket, Twenty20-cricket, eller T20, är betydligt kortare än de mer traditionella spelformerna och spelas med 20 overs per lag. De största turneringarna inom cricket är VM, T20-VM, The Ashes, Commonwealth Bank Series, Asia Cup, NatWest Series, Indian Premier League och CLT20, Champions League Twenty20.

Dela post