Spela på Dart

Läs om Dart och få de senaste nyheterna och kampanjerna för Dart

Dart betting och spel

Dart är pilkastning i sin renaste form. Många tror att dart endast spelas på pubar, men det är fel. Varje år arrangeras bland annat BDO World Darts Championship samt PDC World Darts Championship i England – vinnaren i turneringarna får £100 000 respektive £300 000. Phil Taylor får anses vara världens främste dartspelare genom tiderna, han har bland annat vunnit PDC World Darts Championship vid 14 tillfället, varav åtta i rad. Därtill har han slutat tvåa fyra gånger. Totalt har han spelat in över £6 000 000 och är med det bevis för att det går att tjäna pengar på pilkastning. 

Dart betting och spel

Fakta om dart

Reglerna i dart är förhållandevis enkla. För det första ska tavlan sitta 173 centimeter över golvet, avståndet mellan fotmärket och tavlan ska vara 237 centimeter. Standardtavlor är alltid indelade i 20 sektioner, poängen sträcker sig från ett till 20. Med tre pilar har man möjlighet att få 180 poäng – dock räknar man nedåt i dart, vanligtvis från 501 eller 301. Den spelare som först når noll poäng vinner, för att lyckas med det måste den sista pilen träffa en dubbel eller bullseye. Det finns däremot fler regler att förhålla sig till, men de behöver du inte fundera över så länge du håller dig till att spela på dart och inte spela dart.

Förutom att spela långtidsspel har du en rad olika marknader att välja mellan. Några av dem är vinnare, att nå final, vinnare av grundserien, avsluta en serie på 9 pilar, att sluta på 170 i turneringen, matchresultat, rätt resultat – leg, flest 180-poängare, totalt antal 180s, hur många 180s gör spelaren, handikapp, första break of throw, avsluta en serie på 9 pilar i matchen och på att göra en checkout på 170 i matchen. Om du vill spela på dart underlättar det om du kan dartreglerna utan och innan, annars blir det snarare ett spel på lotteri än odds. Observera att marknaderna kan variera från spelbolag till spelbolag.

Dela post