Betting & Spel på Dart

Bästa spelbolag, bästa bonus och senaste kampanjerna för Dart

Dart betting och spel

Dart är så mycket mer än en social aktivitet på puben som man genomför med polare i högljudd atmosfär med ett stop öl i ena näven och sportens popularitet fortsätter att öka stadigt i Europa. Spelarnas skicklighet och precision att träffa ett minimalt mål på några få kvadratcentimeter, från ett avstånd på 237 centimeter, är förbluffande.

Dart betting och spel

Dart är populärt att tävla i på de brittiska öarna.

Även på bettingmarknaden har darts popularitet ökat mycket de senaste årtiondena. Allra störst är sporten förstås i England och övriga Storbritannien, men den har spridits till andra delar av Europa. Den vanligaste spelformen är att tippa på vem av två spelare som vinner en viss match eller en viss turnering. Det finns också mängder av andra populära spelformer att spela på, så som slutresultat, flest 180's, Över eller under 2.5 180's samt olika typer av handikappspel. Sporten är som störst i Storbritannien och flera av de brittiska spelbolagen erbjuder kampanjer kopplat till dart. Några spelbolag att hålla koll på gällande dart är:

Spelbolag för dart

  1. 100% upp till 1000 SEK

  2. 1000 SEK Gratisspel

  3. 1000 SEK Gratisspel

Hur bettar man på dart?

Dart-sporten har kommit långt från dess blygsamma grund, när den för hundratals år sedan började spelas av uttråkade soldater. Numera är darten långt ifrån enbart pub-underhållning och tv-sändningarna från de största turneringarna - som VM, World Grand Prix, Premier League, The Grand Slam of Darts och The World Matchplay - lockar en stor tittarskara.

De grundläggande reglerna i dart är inte särskilt avancerade. Det handlar om att från ett avstånd på 237 centimeter kasta pilar mot en cirkelformad tavla. Darttavlan är indelad i 20 sektioner med poäng från 1 till 20 med ett yttre fält, som ger dubbla poäng, och ett inre fält, som ger tredubbla poäng. Mitt i tavlan är mittcirkeln indelad i två ringar där den gröna yttre ger 25 poäng och den röda inre - bulls eye - ger 50. Spelarna kastar tre pilar innan turen går över till motståndaren och kan alltså som högst få en totalpoäng på 180 poäng. Till skillnad från många andra sporter drar man av poäng, snarare än adderar, och spelarna försöker komma ner till noll poäng. Vanligtvis börjar man på 301 eller 501. Matcher pågår i bäst av ett visst antal legs, vanligtvis bäst av 11 eller bäst av 19. VM spelas dock i bäst av fem set.

Dart finns att tillgå hos alla större spelbolag numera och eftersom det spelas många matcher och turneringar under hela året finns det så gott som alltid någonting att spela på. Många spelbolag erbjuder även livebetting. Det vanligaste är att spela vem som vinner en viss match eller en viss turnering. Det är också vanligt att spela på vem som lyckas med flest 180's, vilken brukar vara en spelform där man kan finna höga odds då favoriterna ofta tenderar att vara lite överskattade. Andra spelformer är över eller under ett visst antal 180's, olika typer av handikapp samt rätt resultat sett till antalet vunna legs.

  1. Välj ett spelbolag som har ett tillfredsställande utbud av dart-betting och skapa ett konto.
  2. Hitta en match eller ett långtidsspel du vill spela på, antingen före matchen startar eller live.
  3. Välj speltyp (Exempelvis Segrare, Handikappspel, Flest antal 180's, Slutresultat)
  4. När du funnit ett bra spel och ett bra odds, klicka på oddset och välj insats. Acceptera sedan spelet.

Om du är nybörjare när det gäller betting på dart är det viktigt att sätta sig in i sporten ordentligt och få full förståelse för hur regelverket fungerar. Eftersom dart är en ganska statisk sport som enbart går ut på ett enda moment så finns det mängder av statistik och information att grunda sina spel på.

Om dart

Darten har ökat explosionsartat de senaste årtiondena och blivit ansedd som en sport, snarare än enbart en pub-aktivitet. Dartens ursprung är omtvistat, men sporten sägs ha sitt ursprung i när uttråkade soldater började kasta små kastspjut mot vintunnor. Vintunnorna byttes sedan ut mot kapade träskivor, där trädets naturliga ringar styrde poängberäkningen. Det finns historiska dokument som berättar om hur Anne Boleyn ska ha gett sin man, Henrik VIII, ett dartset 1530 och de puritanska passagerarna ombord på Mayflower sägs ha roat sig med att kasta dart på deras färd på väg till den Nya Världen.

Darten har varit populär som social aktivitet i Storbritannien och USA under lång tid, men till Sverige kom sporten först på 1960-talet. Ett internationellt regelverk började sättas i bruk 1976 när WDF, World Darts Federation, med representanter för 15 länder slöt samman för att styra upp sporten internationellt. Även om dart ökat, och fortsätter att öka, i intresse internationellt så hålls de största turneringarna alltjämt på de brittiska öarna. Bland de större finns World Darts Championship, UK Open, World Matchplay, World Grand Prix, Grand Slam of Darts, Players Championship Finals, European Championship, BDO World Darts Championship, World Masters, BDO World Trophy, Finder Darts Masters, Dutch Open, England Classic och England Open.

Dela post