Betting & Spel på E-sport

Bästa spelbolag, bästa bonus och senaste kampanjerna för E-sport

Kampanjer och nyheter för E-sport

Odds inför slutspelet av ELEAGUE Major

Counter-Strike 24 januari 2018

I helgen är det dags för avgörandet i årets första major i CS:GO. Åtta lag återstår när tävlingen flyttar från Atlanta till Boston. Bland dem storfavoriter som FaZe Clan och SK ... Läs mer

Slutspel i ESL Pro League

Counter-Strike 7 december 2017

Under helgen spelas slutspelet av slutspelet i höstens ESL Pro League i CS GO. Redan klara för semifinal är storlagen FaZe och SK. De kan få sällskap av Hellraisers som möter ... Läs mer

Gratisspel på CS:GO hos Unibet

Gratisspel E-sport 22 november 2017 - 23 november 2017

I helgen vankas storturnering (Blast Pro-series) i e-sporten Counter-Strike i Köpenhamn, med sex av världens sju främsta lag på plats. Bettingmarknaden för CS har exploderat under ... Läs mer

E-sport betting och spel

E-sport är kanske den sport som växer snabbast i världen. Vissa skulle säkerligen inte kalla det en sport eftersom det inte är någon större fysisk ansträngning men vi tycker det är en sport i meningen att man tävlar mot varandra. I och med att E-sport växer sig allt större så har den även tagit plats inom betting. Allt fler spelbolag erbjuder odds för E-sport, främst för olika turneringar. Du kan till exempel spela på vinnare av matcher mellan olika lag eller klaner som det kallas. Du kan även spela på slutsegrare av turneringar.

E Sport betting och spel

Hur bettar man på CS GO?

För att betta på CS GO måste ditt spelbolag erbjuda spel på CS GO. Alla gör inte det. Det finns flera spelbolag som är specialiserade på CS GO, främst Betway. De sponsrar Ninjas in Pyjamas, som är ett klassiskt svenskt lag inom Counter-Strike.

När det gäller CS GO betting är det viktigt att jämföra olika spelbolag, för oddsen kan skilja väldigt mycket på samma match. Det beror på att Counter-strike fortfarande är relativt ungt inom betting. Det finns flera olika spelformer vid betting på CS GO. Vinnarspel, handikappspel och över/underspel på antal kartor är alla vanliga.

  1. Välj ett spelbolag med bra utbud av CS GO och skapa ett konto.
  2. Välj typ av spel. Betway har ofta fler spelformer än andra bettingsidor.
  3. Jämför med andra spelbolag för att hitta bästa odds på ditt spel.
  4. När du hittar ett bra spel, klicka på oddset och välj insats. Acceptera sedan vadet.

För att hitta bra spel på Counter-strike krävs en del förkunskap inom sporten. Fördjupa dig genom att kolla mycket på CS GO och ta del av de nyheter och guider vi presenterar här. Då blir du en bättre spelare och har större chans att bli framgångsrik inom CS GO betting.

Fakta om E-sport

E-sport är förkortning för elektronisk sport som spelas på antingen spelkonsoler eller datorer, där tävlingarna går ut på att spela mot varandra i olika dator- eller tv-spel. Tävlingarna är antingen individuella eller laganpassade och spelas över Internet eller lokalt nätverk. E-sporten har tagit stora kliv framåt senaste åren och kommer allt närmare status som en vanlig sport.

Den som vill börja med e-sport behöver en dator eller spelkonsol, en snabb uppkoppling, ett spel och gärna ett headset samt tangentbord, möss och mattor som är särskilt utformade för utövare inom e-sport. Ett bra sätt att börja är att besöka LAN där du kan prova att spela mot vänner och vänners vänner.

Även om begreppet e-sport hittades på i slutet av 1990-talet sträcker sig sportens historia längre tillbaka än så. Redan under arkadspelens storhetstid tävlade spelare mot varandra. Utvecklingen tog fart när Doom och Doom II lanserades i början av 1990-talet, därefter tog intresset för spelet Quake vid och resten är historia.

Inom e-sport finns det fyra olika spelkategorier – nämligen realtidsstrategi, Action Real-Time Strategy, First-Person-Shooters samt sport/fighting. Det finns många populära spel och några av sportens mest populära spel är Starcraft- och Warcraft-serien, Dota 2, League of Legends, Counter-Strike, Halo, Quake, Battlefield, Call of Duty, FIFA och Tekken.

Olika turneringar har olika format. Till e-sportens absolut största turneringar hör Dreamhack Open, Fragbite Masters, Electronic Sports World Cup, Intel Extreme Masters, Major League Gaming, World Cyper Games samt The International. Antalet turneringar ökar i stadig takt precis som prissummorna inom sporten.

Sverige har legat i framkant inom e-sporten redan från början. Ett svenskt lag vann bland annat silver i Quake redan 2001. På senare år har samhället visat allt mer acceptans och respekt för sporten. SVT har anammat den nya utvecklingen och har direktsänt flera matcher från Dreamhack. Och inget talar för att utvecklingen är på väg att avstanna.

E-sporten må vara stor i Sverige men går inte att jämföra med asiaters intresse för sporten, där intresset för e-sport är större än intresset för exempelvis fotboll. Sedan 2010 har över 21 miljoner amerikanska dollar fördelats i prischeckar, och de största summorna har utdelats till vinnare i Counter-Strike, League of Legends samt Starcraft 2.

Dela post