Bandy Spel & Betting → Bästa Spelbolag & Bonus för Bandy betting

Betting och spel på Bandy

Bästa spelbolag, bästa bonus och senaste kampanjerna för Bandy

Kampanjer och nyheter för Bandy

Elitserien i Bandy är tillbaka! Se oddsen här

Elitserien i bandy 23 oktober 2017

På onsdag börjar Elitserien i Bandy. I fjol var det Edsbyn som drog längsta strået mot Bollnäs i Tele2 Arena. Vem vinner denna säsong? Läs mer

Bandy betting och spel

Det finns få sporter som är så folkliga som bandyn i Sverige. I de orter där bandyn har sitt starkaste fäste är traditionen stark är bandyintresset oerhört stort och de bandyfrälsta förfryser hellre tårna på Zinkensdamm med en bandyportfölj fylld av godsaker än att följa matcherna hemma framför tv-apparaterna.

Bandy betting och spel

Elitserien i bandy är ett av Sveriges mest folkkära evenemang.

Bandyn är stor i Sverige, där en SM-final kan locka uppemot 40 000 åskådare, vilket var fallet när Hammarby IF besegrade Sandvikens AIK med 9-4 i 2013 års final på Friends Arena. Internationellt sett tillhör dock bandyn knappast tungviktarna och sett till lagsporter som utspelas på is får bandyn allt som oftast se sig överskuggas av ishockeyn. Men i Sverige och Ryssland finns fortfarande ett stort intresse. Eftersom sportens internationella status är så blygsam kan utbudet hos olika spelbolag skilja sig ordentligt, men det finns några som lägger större fokus på sporten och när det vankas VM, World Cup eller viktiga matcher i Elitserien finns det ofta kampanjer att finna. Några spelbolag med bra bandyutbud är:

Spelbolag för bandy

  1. 100% upp till 2000 SEK

  2. 100% upp till 1000 SEK

  3. 100% upp till 1000 SEK

Hur bettar man på bandy?

Det första man ska göra när man vill betta på bandy är att först och främst se till att spelbolaget i fråga erbjuder ett tillfredsställande utbud. Spelsajter som Unibet, Nordicbet och Betway, som har fokus på den svenska bettingmarknaden, erbjuder flera olika spelformer att välja från till alla matcher i svenska Elitserien, men de mer internationella spelbolagen har inte alltid samma breda utbud.

Den vanligaste spelformen när det kommer till bandy är att spela på vilket lag som går segrande ur matchen, där man spelar 1, X eller 2. Bandy är dock en oerhört målglad sport och det är också populärt att spela över- och underspel samt olika former av handikappspel.

  1. Sondera spelbolagsterrängen och undersök deras utbud på bandy. Välj ett spelbolag som passar dina behov och skapa ett konto.
  2. Hitta en match, turnering eller ett långtidsspel du vill spela på.
  3. Välj speltyp (Exempelvis Segrare, Handikappspel, Turneringssegrare)
  4. När du funnit ett bra spel och ett bra odds, klicka på oddset och välj insats. Acceptera sedan spelet.

Precis som i all betting så är kunskap och information nyckeln till ett framgångsrikt spelande, men det gäller kanske särskilt en sport som bandyn, som trots allt inte är särskilt stor internationellt, och den välinformerade spelaren kan hitta riktiga guldodds i de fall spelbolagen kanske inte riktigt har full koll. Läs på ordentligt, det kan finnas stora slantar att tjäna!

Om bandy

Med tanke på att bandyn är som störst i länder som Sverige och Ryssland är det lite överraskande att sporten uppkom i England. Redan på Medeltiden hade det förvisso spelats sporter som kunde liknas vid bandy i Ryssland, England och Wales; och i Island fanns ett liknande spel som kallades för knatteikr, men i mitten på 1800-talet har den moderna bandyn sin grund. Den första matchen spelades i Crystal Palace 1875 och kallades för "hockey on the ice", som en vintervariant på landhockey. I Sverige spelades den första SM-finalen 1907 och därefter har bandyns popularitet i framför allt Sverige och Ryssland växt fram. VM, som spelas årligen men som gjorde entré så sent som 1957, är landslagsbandyns största turnering och Sverige och Ryssland har dominerat kraftigt genom åren. Sett till klubblag är ryska Superligan mest prestigefylld, följt av svenska Elitserien och SM-finalen varje år är ett stort spektakel som alltid spelas inför välfyllda läktare. Det finns även en internationell klubblagsturnering, World Cup, där de bästa klubbarna i främst Sverige och Ryssland mäter krafterna mot varandra.