• Hem
  • Elitserien i bandy

Spela på Elitserien i bandy

Läs om Elitserien i bandy och få de senaste nyheterna och kampanjerna för Elitserien i bandy

Elitserien i bandy betting och spel

Elitserien i bandy spelas över 26 omgångar från oktober till februari. Det alltid populärt att spela på vilket lag som vinner SM-finalen inför varje säsong. Bandyintresserade spelar helst vinnarspel på sina favoritlag, men det finns även andra marknaderatt spela på som resultat och antal mål i matchen.

Bandy är kanske den mest svenska av alla sporter och det är inte alla spelbolag som erbjuder odds på bandy. Det finns dock ingen tvekan om intresset för bandy och du kommer därför kunna hitta nyheter och artiklar på denna sida. Du kommer dessutom hitta information om odds inför spännande matcher. När spelbolag har erbjudanden och kampanjer för spel på bandy kommer du också att hitta dem här. 

Bandy betting och spel

Fakta om Elitserien i bandy

Den första säsongen spelades 1931. På den tiden var Division I den högsta divisionen, femtio år senare valde man att byta namn till Allsvenskan och så sent som 2007 blev Elitserien den högsta divisionen i bandy-Sverige. Elitserien i bandy består av 14 olika lag och under säsongen spelas 26 omgångar. Sedan Elitserien tog över Allsvenskan har tre olika lag vunnit grundserien – Sandviken, Edsbyn och Hammarby. Regerande svenska mästare är dock Västerås SK – som också är det lag som spelat flest finaler. 

Bandy har blivit kultur och bandyportföljen den viktigaste symbolen. Supportrar har under åren trotsat väder och vind för att se sina favoritlag, men på senare år har allt fler bandyhallar byggts runt om i landet. Det som förankrat bandykulturen i Sverige är att mindre orter varit framgångsrika i sporten.

TV4-gruppen och Bandypuls är tv-partners till Elitserien i bandy och Sveriges Radio är radiopartner.

Dela post