• Hem
  • Europa League

Spela på Europa League

Läs om Europa League och få de senaste nyheterna och kampanjerna för Europa League

Kampanjer och nyheter för Europa League

Följ med Glenn Hysén till Europa League-finalen på Friends Arena

Fotboll 13 april 2017

Unibet ger dig chansen att vinna ett VIP-paket till Europa League-finalen på Friends Arena i maj. Läs mer

Europa League betting och spel

Europa League omnämns ofta som Champions Leagues lillebror, eller en b-cup. Men det är inte hela sanningen. Lagen som spelar turneringen är inte bortskämda på framgångar och drivs av stor revanschlust. Europa League är underhållande eftersom lagen spelar som att de inte har något att förlora. Det är inte den mest prestigefulla turneringen, men likväl spännande att se. 

Spelbolagen har ett stort utbud av odds på matcher i Europa League. Du kan spela på matchvinnare, resultat i matchen, asian handicap, över/under antal mål i matchen och mycket annat. 

För att ge Europa League den uppmärksamhet den förtjänar har vi skapat en sida som samlar information om turneringen. Det handlar om både artiklar och nyheter, men viktigast för oss är att se till att du inte missar några erbjudanden eller kampanjer som är anpassade för turneringen. Spelbolagen uppskattar de stora turneringarna lika mycket som du och är därför generösa med erbjudanden för turneringen. Om du hittar ett erbjudande som intresserar dig hittar du all nödvändig information om du klickar på den. 

Europa League betting och spel

Fakta om Europa League

Europa League hette tidigare Uefa Cupen, men heter Europa League sedan 2009/2010. Uefa Intertoto Cup avskaffades när Uefa Cupen blev Europa League, och ersattes med kvalmatcher. Europa League är den största turneringen för klubblag efter Champions League. 

Under åren har italienska lag i allmänhet, Juventus och Internazionale i synnerhet, varit framgångsrika i Europa League. De senaste åren har dock spanska Sevilla FC varit det mest framgångsrika av samtliga lag i turneringen. Sevilla FC vann 2005/2006, 2006/2007, 2012/2013 samt 2014/2015. IFK Göteborg har vunnit turneringen två gånger, 1981/1982 samt 1986/1987. 

Dela post