• Hem
  • Franska öppna

Spela på Franska öppna

Läs om Franska öppna och få de senaste nyheterna och kampanjerna för Franska öppna

Kampanjer och nyheter för Franska öppna

Riskfritt livebet värt 100 SEK på Franska Öppna

Riskfritt spel ATP Tennis 26 maj 2017 - 1 juni 2017

På söndag är det dags för årets andra Grand Slam då Franska Öppna 2017 drar igång. Hos NordicBet får du ett 100 SEK riskfritt livespel bara du anmäler dig till erbjudandet. Läs mer

Franska öppna betting och spel

Kärt barn har många namn. När man talar om Franska Öppna, Les International de France, Tournoi de Roland Garros eller kort Roland Garros talar man om Franska Öppna Mästerskapen i Tennis. Franska Öppna är den enda av tennisens fyra Grand Slam-turneringar som spelas på grusunderlag. Tennis är mycket populärt världen över, och Franska Öppna är inget undantag. Hos spelbolagen hittar du ett stort utbud av marknader på turneringen varje år. Det mest vanliga, och det gäller i allmänhet för tennis, är att spela på matchvinnare, setvinnare samt setspel. 

Franska Öppna är en välbevakad turnering. Tv-kanaler sänder samtliga matcher och du har dessutom möjlighet att live-streama matcher. Med anledning av det stora intresset, både bland publik och spelbolag, har vi samlat all information om Franska Öppna under en och samma sida. Här hittar du förutom spelbolagens erbjudanden och kampanjer, även spännande nyheter och intressanta artiklar om turneringen. 

Franska Öppna betting och spel

Fakta om Franska öppna

Franska Öppna är den enda av fyra Grand Slam-turneringar som spelas på grus. Turneringen spelas i Paris på Stade Roland Garros i slutet av maj-början av juni varje år. I Frankrike spelades det första tennismästerskapet på Ile de Puteaux, Paris, redan 1891. Till en början var endast franska spelare välkomna, såvida man inte var medlem i en fransk tennisklubb. Med åren försvann denna regel och 1925 var även utländska spelare välkomna, oavsett om de var medlemmar i franska tennisklubbar eller ej. 

Stade Roland Garros var redo att invigas i maj månad 1928. Arenan var byggd för 8 000 besökare, vilket på senare år utökats till 13 000. Turneringen blev öppen 1968 och var med det den första turneringen som öppnades. Turneringen har alltid spelats på grus och så lär det fortsätta. Rafael Nadal har visat sig vara en sällsamt skicklig spelare på grus. Han har vunnit Franska Öppna vid nio tillfällen och bland annat slagit självaste Roger Federer i fyra finaler. 

Det går inte att undvika Björn Borgs namn när man nämner Franska Öppna. Under 1970-talets senare hälft samt under 1980-talets början lyckades Borg vinna sex titlar. Även Mats Wilander trivdes på Stade Roland Garros, vilket han visat med sina tre titlar. Sedan Mats Wilanders seger 1988 har det varit sparsamt med svenska framgångar i turneringen. Stefan Edberg förlorade i finalen 1989 och Robin Söderling förlorade två finaler i rad 2009 och 2010 mot Roger Federer respektive Rafael Nadal. 

Dela post