Spela på Ishockey

Läs om Ishockey och få de senaste nyheterna och kampanjerna för Ishockey

Kampanjer och nyheter för Ishockey

NHL börjar i natt - Här är oddsen

Ishockey 4 oktober 2017

I natt startar årets NHL-säsong med fyra intressanta matcher. Många lag ser bra ut i år och det bäddar för en jämn säsong. Som vanligt har spelbolag många säsongslånga spel att ... Läs mer

Gratisspel på SHL varje månad hos NordicBet

Cashback Ishockey 20 september 2017 - 31 december 2017

SHL har startar igen och ligans huvudsponsor NordicBet gör en rivstart. De erbjuder sina kunder ett gratisspel per månad under resten av året vid spel på SHL-matcher. Läs mer

Få en månad C More Premium med Redbet

Oddstävling Fotboll 4 juli 2017 - 4 juli 2017

Gör en insättning och omsätt 200 kronor hos Redbet och få en månads tillgång till C More Premium. Läs mer

Ishockey betting och spel

När det kommer till betting så är det väldigt populärt att spela på ishockey, speciellt i Sverige som vi alla vet är ett land som älskar ishockey. Utbudet är väldigt stort och de populäraste ligorna att spela på för svenskar är NHL, SHL, Hockey Allsvenskan och KHL. Självklart är det också populärt att spela på Tre Kronor i turneringar som Vinter-OS och Ishockey-VM. Utbudet av spelformer är också väldigt stort, du kan spela på vinnare av matchen, antal mål, antal utvisningar och så vidare. Under de senaste åren har det även blivit populärt med så kallad livebetting. Det innebär att du kan spela på matchen live, det vill säga när matchen spelas. Vissa spelbolag erbjuder även superlive eller action betting som till exempel Unibet kallar det. 

Ishockey betting och spel

Fakta om ishockey

Ishockey är en fartfylld lagsport som precis som namnet antyder spelas på is. Spelarna tar sig fram med hjälp av skridskor på den hala isen och ska med hjälp av hockeyklubban sätta pucken bakom motståndarens målvakt. Som övriga bollsporter handlar ishockey mer än något annat om att göra fler mål än motståndaren.

För att spela ishockey krävs förutom is även skridskor. Det har genom historien begränsat möjligheten för många att spela ishockey, till skillnad från exempelvis fotboll som varit tillgängligt för alla. Fortfarande än idag anses ishockey vara en dyr sport att utöva, eftersom mycket utrustning krävs som dessutom kostar en del pengar.

Eftersom ishockey kräver skridskor faller det sig naturligt att sporten är yngre än fotbollen. Så som vi känner ishockeyn uppstod den i slutet av 1800-talet på en frusen sjö. Sporten är särskilt populär i Nordamerika, Nordeuropa samt Nordasien. Från början förklaras detta av väderförhållande och senare av att länder i varmare klimat saknar kulturell förankring till sporten.

Världens bästa hockeyliga är National Hockey League, förkortad NHL, i Nordamerika. Bakom NHL är den allmänna uppfattningen att ryska KHL och svenska SHL är världens andra och tredje bästa hockeyliga. Spelare vallfärdar till NHL på grund av höga löner samt det symboliska värdet i att vinna Stanley Cup.

Ishockey saknar klubbturneringar av betydelse. Istället väger internationella turneringar som OS, VM och World Cup desto tyngre. Sverige är en av världens främsta hockeynationer och har krönt stora framgångar i både OS och VM under åren. Dessvärre har Tre Kronor stått sig ganska slätt i World Cup och endast tagit en silver- och en bronsmedalj på sju turneringar.

Sverige har tagit två OS-guld samt två OS-silver. Det senaste guldet togs 2006 och det senaste silvret 2014. Ryssland i sin tur tagit åtta OS-guld, men inte sedan 1992 och då som OSS. Kanada har dock tagit nio guld, bland annat 2010 och 2014. USA har som Sverige tagit OS-guld, men betydligt fler silver än Sverige i turneringen.

Förutsättningarna har varit optimala för Sverige att bli en framgångsrik nation i ishockey. Och förutsättningarna har Sverige tagit tillvara på. Förutom att Tre Kronor är ett av historiens mest framgångsrika landslag har Sverige dessutom fostrat flera individuellt skickliga spelare som spelat avgörande roller i sina klubblag – inte minst Peter Forsberg samt Niklas Lidström. 

Dela post