Betting & Spel på Ligue 1

Bästa spelbolag, bästa bonus och senaste kampanjerna för Ligue 1

Ligue 1 betting och spel

Roger Magnusson, Gunnar Andersson, Leif Eriksson, Ralf Edström, Kim Källström, Petter Hansson är alla svenskar som gjort avtryck på den franska fotbollen, men det var i samma stund som Zlatan Ibrahimovic kritade på för nyrika Paris Saint-Germain som Sverige på allvar fick upp ögonen för Ligue 1-fotbollen. Ibrahimovic har lämnat, men Ligue 1:s status har fortsatt att öka explosionsartat och de franska klubblagen har än en gång blivit en kraft att räkna med i Europafotbollen. Frankrike är dessutom en riktig talangfabrik som pumpar fram stora fotbollsspelare såväl till topplag som PSG, Monaco och Lyon som Les Bleus, det franska landslaget, och övriga europeiska toppligor.

Ligue 1 betting och spel

Neymar blev världens dyraste när han skrev på för PSG.

Ligue 1:s ökade status och intresse i fotbolls-Europa har gjort den franska högstaligan till en viktig aktör även på bettingmarknaden. Ligue 1 tillhör numer en av de allra mest populära fotbollsligorna tillsammans med Premier League, La Liga, Serie A och Bundesliga och det finns ett stort utbud att tillgå såväl när det kommer till säsongsspel som livebetting. Vissa spelbolag erbjuder även specialkampanjer inför stora matcher i Ligue 1. Unibet Stream livesänder dessutom matcherna. Några spelbolag att hålla ett extra öga på när det gäller Ligue 1-fotboll är:

Spelbolag för Ligue 1

  1. 500% upp till 500 SEK

  2. 100% upp till 1000 SEK

  3. Upp till 1000 SEK i Spelkrediter

Hur bettar man på Ligue 1?

Alla stora spelbolag erbjuder ett gediget bettingutbud inför varje omgång av Ligue 1-fotbollen och det ökade publikintresset för fransk ligafotboll har inte gått bettingmarknaden förbi, som nu för tiden har bra koll på ligan.

Resultat- och vinnarspel, samt över- och underspel finns att tillgå vart du än vänder dig hos de etablerade bolagen, men spelbolagen kan dock skilja sig åt i utbud som exempelvis Asian Handicap och livebetting. Det gäller särskilt de mer långsiktiga säsongsspelen som slutsegrare, skyttekung eller vilka lag som placerar sig topp tre. Hitta en bettingsida som faller dig i smaken sett till utbud och användarvänlighet.

  1. Välj ett spelbolag vars utbud och odds tilltalar dig och skapa ett konto.
  2. Hitta en match eller ett långtidsspel du vill spela på.
  3. Välj speltyp (Exempelvis 1X2, Över-/Underspel, Asian Handicap, Draw no Bet)
  4. När du funnit ett bra spel och ett bra odds, klicka på oddset och välj insats. Acceptera sedan spelet.

Ligue 1 är känd som en defensivt stark liga och jämfört med övriga toppligor i Europa blir det färre mål i Ligue 1-matcherna jämfört med exempelvis Bundesliga, Premier League och Eredivisie, som är mer målrika. Över/Under-marknaden kan därför vara särskilt intressant när det kommer till Ligue 1.

Om Ligue 1

Ligue 1:s statuslyft de senaste åren, i kombination med PSG och Monacos insatser i Europa, har gjort att ligan klättrat till en femteplats på UEFA:s koefficient, endast bakom La Liga, Bundsliga, Premier League och Serie A, vilket gör att de två främsta av de 20 lagen kvalificerar sig direkt för Champions League, samtidigt som trean får spela kval. Fyran får spela i Europa League, och femman och sexan får kvala till samma turnering.

Det existerade ingen professionell fotboll före säsongen 1932/33 när den första nationella ligan, som helt logiskt kallades National, startade. På den tiden bestod det franska ligasystemet av två grupper om 20 lag i varje och Olympique Lillois - som 1944 slogs samman med SC Fives för att bilda nutida Lille OSC - var först att lyfta pokalen. Ligasystemet omorganiserades till 18 lag efter Andra Världskriget och först 1965 återgick man till 20 lag, så som det ser ut i dag, och sedan 2002 kallas högstadivisionen för Ligue 1. 19 olika klubbar har vunnit ligatiteln, som kallas L'Hexagonal, där Saint-Étienne är mest framgångsrik med tio triumfer, men på senare år är det PSG som varit mest framgångsrikt. De 20 klubbarna möts två gånger om över de 38 omgångarna där de sex främsta lagen får delta i Europaspel. Lag 19 och 20 åker direkt ur till Ligue 2 och lag 18 får spela playoff mot trean i Ligue 2.

Dela post