• Hem
  • Melodifestivalen

Betting & Spel på Melodifestivalen

Bästa spelbolag, bästa bonus och senaste kampanjerna för Melodifestivalen

Kampanjer och nyheter för Melodifestivalen

100 kronor gratis på Melodifestivalen!

Riskfritt spel Melodifestivalen 30 januari 2018 - 3 februari 2018

På lördag är det dags för den första deltävlingen av Melodifestivalen 2018. Hos Unibet får alla kunder ett gratisspel värt 100 SEK att använda på tävlingen. Frågan är, vem ska man ... Läs mer

Vinnare av Melodifestivalen 2018 - Vi har oddsen!

Melodifestivalen 12 december 2017

Melodifestivalen har länge varit en svensk institution och lockar varje år miljontals tittare. Spekulationerna inför varje upplaga är alltid intressant och årets är inget undantag. ... Läs mer

Melodifestivalen betting och spel

Melodifestivalen är en musiktävling som angår hela Sverige. Inför tävlingen erbjuder spelbolagen odds på vinnaren av Melodifestivalen samt vem/vilka som kvalificerar sig från respektive av festivalens fyra semifinaler. En del spelbolag erbjuder även möjlighet att spela på vilka två som når finalen från varje deltävling.

Spelbolagen brukar ha relativt klart för sig vem/vilka som når final, men skrällar förekommer naturligtvis. Om du har bättre känsla för vad svenska folket uppskattar har du möjlighet att hitta höga odds en artist eller ett band som spelbolagen inte tror nämnvärt på. Melodifestivalen är en folklig tävling som är mycket spännande att spela på. 

Melodifestivalen betting och spel

Fakta om Melodifestivalen

Melodifestivalen har arrangerats sedan 1958 med några få undantag. Det är Sveriges Television som håller i trådarna och producerar tävlingen. Vinnaren av Melodifestivalen får sedan representera Sverige i den europeiska tävlingen Eurovision Song Contest. Sverige har av olika anledningar valt att inte deltaga i Eurovision Song Contest åren 1964, 1970 samt 1976.

Sverige älskar Melodifestivalen. Åtminstone om man ska tro tittarsiffrorna. Melodifestivalen var fjorton år i rad det mest sedda programmet i Sverige. Även om sviten bröts 2014 finns det ingen anledning att tro att intresset för Melodifestivalen minskat. Sverige är dessutom ett av Eurovision Song Contests mest framgångsrika länder med sex segrar.

Fram till 2002 var Melodifestivalen endast en tävling, en finalkväll. Då valde man att bryta ner tävlingen i fyra deltävlingar, ett uppsamlingsheat och en slutgiltig final. Det innebar en ordentlig ökning från tio tävlande bidrag till 32 bidrag. Sedan 2004 kallas uppsamlingsheatet för Andra Chansen. Inför Melodifestivalen 2015 valde man att göra ytterligare förändringar, vilket innebar att antalet bidrag minskade till 28.

Melodifestivalen har en särskild musikgenre som utvecklats över tid. Det finns inte några givna regler för hur en schlagerlåt, som det kallas, ska låta men en schlagerlåt känns ändå snabbt igen. Några artister har ställt upp i Melodifestivalen många gånger och på så sätt varit delaktiga i formandet av Melodifestivalens musik.

Ann-Louise Hansson har sjungit i Melodifestivalen fler gånger än någon annan – hela elva gånger. Bakom henne känns namn som Andreas Lundstedt, Kikki Danielsson, Magnus Carlsson, Lotta Engberg igen. Denna skara hör dock inte till Melodifestivalens mest framgångsrika artister, med Kikki Danielsson som undantag. Carola Häggkvist och Marie Bergman är ensamma om att vunnit Melodifestivalen tre gånger. Sedan finns det ett koppel av artister som vunnit två gånger, däribland Kikki Danielsson.

Innan ABBA vann Eurovision Song Contest i Brighton med låten Waterloo 1974 hade Sverige aldrig tidigare vunnit. Sedan ABBA:s vinst har Sverige vunnit ytterligare fem gånger. Herreys vann i Luxemburg 1984 med låten Diggi-loo-diggi-ley. Carola vann i Rom 1991 med låten Fångad av en stormvind. Charlotte Perrelli, då med namnet Nilsson, vann med låten Take me to your heaven i Israel 1999. Under 2000-talet har Sverige hittills vunnit två gånger – med Loreen 2012 och Måns Zelmerlöw 2015.

Dela post