• Hem
  • Motorsport

Spela på Motorsport

Läs om Motorsport och få de senaste nyheterna och kampanjerna för Motorsport

Motorsport betting och spel

Motorsport är ett vitt begrepp som bland annat innefattar bil- och motorcykelsport. Inom bilsporten är racing och rally särskilt stort, inom motorcykelsporten är roadracing den största grenen. I jämförelse med länder på kontinenten är motorsporten relativt liten i Sverige, åtminstone när det kommer till sportsliga framgångar i internationella sammanhang. Under Ronnie Petersons och Kenny Bräcks karriärer blev svenskar dock bortskämda med framgångar inom motorsport, den tiden är dock sedan länge förbi. Svensk motorsport samordnas av Svenska Bilsportförbundet samt Svenska Motorcykel- och Snöskoterbundet.

Motorsport betting och spel

Fakta om motorsport

Den enskilt största grenen inom motorsport är Formel 1. Det är en fartfylld sport med formelbilar på asfalterade banor. Bilarna konstrueras av respektive stall som sedan beställer motorer från önskad tillverkare. Senaste åren har stallen Red Bull-Renault och Mercedes dominerat sporten tillsammans med Sebastian Vettel respektive Lewis Hamilton. Många förknippar alltjämt Formel 1 med Ferrari och Michael Schumacher efter deras dominans under inledningen av 2000-talet – tillsammans lyckades de vinna FIA Formula One Championship fem år i följd från 2000 till 2004.  

Många spelbolag erbjuder odds på motorsport. Det vanligaste är att spelbolagen odds på kategorier som Formel 1, Motorcykel och Nascar. Framför allt är det populärt att spela långtidsspel på Formel 1, bland annat på marknader som Vinnare, Säsongsmatchspel och Säsong – antal vunna lopp. Inför varje Formel-1 lopp har du möjlighet att spela på marknader som vinnare, snabbast på träning, båda bilar att sluta på placering, vinnande bil, snabbaste kvaltid, första förare att bryta loppet, snabbaste kvaltid, snabbaste varvtid och vinnarens startposition. Utbudet av marknader kan variera mellan olika spelbolag.

Mest populärt är att spela på vem som vinner Formula One World Drivers’ Championship – priset till den Formel 1-förare som presterat bäst under säsongen. Priset har utdelats sedan 1950 och har alltid varit ett populärt föremål för vadhållning. Till och med 2016 är Michael Schumacher den förare som lyckats allra bäst – han har vunnit titeln sju gånger med två olika stall, därefter följer Juan Manuel Fangio med fem titlar samt Alain Prost och Sebastian Vettel med fyra titlar vardera. Genom att spela långtidsspel har du möjlighet att hitta höga odds som ger spänningen över hela säsongen – men kom ihåg att skrällarna är få i Formel 1. 

Dela post