Betting & Spel på Motorsport

Bästa spelbolag, bästa bonus och senaste kampanjerna för Motorsport

Motorsport betting och spel

Att tävla mot varandra och att utmana sig själv tycks inpräntat i människans natur och har försiggått så länge vi funnits. Först handlade det om vem som kunde springa snabbast eller jaga bäst, och när ridtekniken behärskades tävlade man om vem som var främst på hästrygg. Därefter kom cykeln och otaliga motorfordon, och människan fortsatte att tävla. Motorsport är bara ett samlingsbegrepp för de olika sporterna där motorfordon används.

Motorsport betting och spel

Motorsport kommer i flera former. Mest vanligt är en bil av något slag.

Formel 1 är den tveklöst mest populära och prestigefyllda av motorsporterna, men i Sverige har vi en särskild förkärlek och relation till Rally. Andra stora motorsporter är Touring Car (STCC, BTCC, WTCC, DTM), Nascar, Indycar och MotoGP. Många spelbolag lägger stort fokus på motorsport, särskilt när det vankas någon av de större tävlingarna, och de erbjuder ofta kampanjer i samband med de olika sporterna. Några spelbolag att hålla ögonen på gällande motorsport är:

  1. 100% upp till 2000 SEK

  2. 100% upp till 1000 SEK

  3. 500% upp till 500 SEK

Hur bettar man på motorsport?

De olika motorsporterna är vitt skilda och går ofta till på helt olika sätt. Vissa motorsporter körs med bilar eller motorcyklar på asfalterade banor med ett gemensamt startfält baserat på hur förarna presterat i kvaltävlingar, andra kan köras individuellt på grusvägar över längre distanser där bilarna klockas. Det första man ska göra när man vill spela på motorsport är helt enkelt att sätta sig in i den sport man är intresserad av att betta på och se till så att man förstår precis hur allt går till.

Spelformerna kan variera kraftigt mellan olika motorsporter, men gemensamt för dem alla är att den vanligaste speltypen är att helt sonika spela på vilken förare som vinner en viss tävling eller ett visst mästerskap, oavsett om det är ett STCC-race med 16 brummande bilar på samma bana eller en sträcka i Rally-VM i de finska skogarna. Utöver det kan utbudet skilja sig stort, så det är alltid en god idé att läsa på ordentligt innan man lägger sina spel. De flesta spelbolag erbjuder dock betting på de största motorsporterna.

  1. Hitta en motorsport som faller dig i smaken och välj ett spelbolag med ett bra utbud. Skapa ett konto.
  2. Hitta ett race, en deltävling eller ett långtidsspel du vill spela på.
  3. Välj speltyp (Exempelvis segrare i Konstruktörsmästerskapet, segrare i ett visst Grand Prix eller Head-to-Head)
  4. När du funnit ett bra spel och ett bra odds, klicka på oddset och välj insats. Acceptera sedan spelet.

Om motorsport

Formel 1 är den mest glimrande av alla bilsporter och har gjort sig förtjänt av en egen flik under "Spelskola" och "Sport & Ligor".

De mest populära motorsporterna utöver Formel 1 är Rally, Touring Car, MotoGP, Nascar och Indycar. Rally är oerhört populärt just i Sverige och vi har en stark tradition till sporten.

När Svenska Rallyt hålls varje år letar sig mängder av svenskar, och utländska passionerade fans, ut i de värmländska skogarna för att följa de olika sträckorna. Rally är en tidsbaserad motorsport som körs över en relativt lång sträcka på olika underlag där det gäller att ta sig från start till mål på snabbast tid och där placeringar och tiderna på de olika sträckorna räknas samman i slutändan. Rally-VM, eller WRC, är den mest populära och pågår årligen sedan 1973, där förarna tävlar i 13 deltävlingar, som vardera pågår över tre dagar, världen över.

Touring Car är också populärt i Sverige och skiljer sig en hel del från rally där standardvagnar tävlar på olika banor. Upplägget är mer likt Formel 1 där, till skillnad från rally, alla bilar startar samtidigt utefter hur de presterat i kvalet. Varje racehelg består av två race. STCC, Scandinavian Touring Car Championship, heter den skandinaviska varianten. De övriga stora är WTCC, BTCC och DTM.

De största motortävlingarna i USA är Nascar och IndyCar, som båda attraherar oerhört stort intresse. Båda körs på asfalterade ovalbanor där alla bilar samtidigt befinner sig på banan. Den största tävlingen i Indycar är Indianapolis 500, eller Indy 500, som körs i hela 200 varv och som är ett enormt spektakel.

Av motorcykelsporterna är MotoGP, en roadracing-tävling, den allra största.

Dela post