Spela på NBA

Läs om NBA och få de senaste nyheterna och kampanjerna för NBA

NBA betting och spel

Även om basket inte är en av de största sporterna i Sverige, är det en av de mest utövade sporterna i hela världen. National Basketball Association (NBA) är den största basketligan och spelas i USA och Kanada. Den som vill spela på NBA har många olika marknader att välja mellan. Det vanligaste spelet är matchspel samt vinnare av olika quartrar. Andra spel är först till 20 poäng, vinstmarginal, lag att göra flest poäng under en quarter, halvtid/fulltid samt quarter med flest poäng. Utbudet stannar dock inte där – NBA inbjuder till många fler marknader att spela på. 

De flesta spelbolag har internationella kunder. Spelbolagen erbjuder därför gärna erbjudanden och kampanjer på NBA, vilka vi kommer att samla under denna sida. Här kommer du också att kunna läsa nyheter och artiklar som handlar om NBA. Du kommer också att hitta nyheter om odds inför större matcher i NBA. 

NBA betting och spel

Fakta NBA

National Basketball Association förkortas NBA och är en professionell basketliga med lag från Kanada och USA. NBA grundades som Basketball Association of America 1946 men ändrade namn till NBA tre år senare vid sammanslagningen med National Basket League. American Basketball Association blev en del av NBA 1976.

NBA är indelat i Eastern och Western Conference. Eastern Conference består av Atlantic, Central och Southeast. Western Conference består av Northwest, Pacific och Southwest. Under 1990-talet hade Chicago Bulls en storhets tid med spelare som Michael Jordan, Dennis Rodman och Scottie Pippen. Därefter tog Los Angeles Lakers över och vann fem NBA titlar mellan 1999/2000 till 2009/2010. De senaste åren har dock Miami Heat, San Antonio Spurs och Washington Wizards vunnit titeln. 

Michael Jordan anses av de flesta vara den bäste spelare som någonsin spelat i NBA. Han spelade för Chicago Bulls 1984-1993 och 1995-1998. Han avslutade sedan karriären i Washington Wizards. Jordan är den spelare med högst poängsnitt i NBA:s historia – i snitt gjorde han 30,1 poäng per match.

Dela post