Betting & Spel på NBA

Bästa spelbolag, bästa bonus och senaste kampanjerna för NBA

Kampanjer och nyheter för NBA

Skräddarsy ditt spel hos Coolbet

NFL 30 oktober 2017

Nytänkande Coolbet har kommit med en funktion där du som spelare kan skräddarsy ett spel. Det går ut på att välja en eller flera spelare som ska lyckas med en specifik prestation. ... Läs mer

NBA betting och spel

Basketen är en enorm sport i Nordamerika och i stora delar av världen, även om den i Sverige inte riktigt kan mäta sig med fotbollen eller ishockeyn vare sig sett till utövare eller aktiva följare, och NBA är ligan där alla de största basketstjärnorna håller till. Basketen är dock en väldigt populär sport sett ur bettingsynpunkt och utbudet på NBA-matcherna är väldigt stort, med en drös olika spelformer att tillgå. Med sina 30 lag, som vardera spelar 82 matcher under grundserien, finns det under säsong alltid mängder av matcher att välja och vraka från och för den spelaren som lyckas finna en framgångsrik formen för betting på NBA finns det goda möjligheter till fina förtjänster. 

NBA betting och spel

Svenska Jonas Jerebko har gjort sig ett namn i NBA.

Med tanke på att NBA är så stort internationellt erbjuder många spelbolag dessutom en hel del kampanjer kopplade till ligan. Några spelbolag med bra utbud på NBA är:

Spelbolag för NBA

  1. 100% upp till 1000 SEK
    + 250 SEK Riskfritt spel

  2. Upp till 1000 SEK i Spelkrediter

  3. 1000 SEK Riskfritt spel

  4. 100% upp till 2000 SEK

Hur bettar man på NBA?

Under säsong spelas det NBA-matcher i stort sett varje dag, vilket gör att det praktisk taget alltid går att hitta någonting spelbart att betta på. Basketens dynamiska natur, där de poängrika matcherna kan svänga fram och tillbaka, gör sporten synnerligen passande för just betting och det finns ett stort utbud av spelformer att spela på.

Det vanligaste är alltjämt matchspel, där man spelar på vilket lag som vinner matchen. Det är också vanligt att man spelar på segrare i olika delar av matchen, exempelvis en viss quarter eller halvlek. Eftersom sporten är så poängrik är det också oerhört populärt att spela Asian Handicap och olika former av över- och underspel när det kommer till NBA. Det brukar också finnas ett stort utbud av spel på hur många poäng individuella spelare gör i en viss match. Sitter du och tittar på matchen är NBA också särskilt lämpat för livebetting. Som vanligt är det viktigt att hitta ett spelbolag med ett utbud som faller dig i smaken, så gör ett ordentligt förarbete så att du skaffar konto på en sajt som erbjuder de spelformer du föredrar, men de vanligaste speltyperna finns hos alla bolag.

  1. Välj ett spelbolag som passar dina behov och skapa ett konto.
  2. Hitta en match eller ett långtidsspel du vill spela på, antingen före matchen startar eller live.
  3. Välj speltyp (Exempelvis Segrare, Handikappspel, Totalspel)
  4. När du funnit ett bra spel och ett bra odds, klicka på oddset och välj insats. Acceptera sedan spelet.

Oavsett vilken sport man spelar på finns det ett mönster som ständigt återkommer: Ju mer kunskap, desto större möjligheter till ett framgångsrikt spelande. NBA är en sport där det finns mängder av statistik och analyser att tillgå, så för den välförberedda finns det alla möjligheter att göra välgrundade spel.

Om NBA

NBA är den tveklöst största basketligan och det är i Nordamerika som sportens främsta aktörer håller till. NBA var från början känt som BAA, Basketball Association of America, och spelades för första gången 1946. När BAA plockade in klubbar från rivalligor som NBL, National Basketball League, och ABL, American Basketball League, byttes namnet till NBA. På 1950-talet bestod ligan av blott åtta klubbar och ända fram till slutet av 1980-talet var det en liga enbart för nordamerikaner. Numera finns spelare från hela världen i NBA-klubbarna, även om nordamerikanska spelarna fortfarande dominerar, och NBA-spelarna är de i snitt mest välbetalda idrottsmännen i världen.

NBA har expanderat en hel del sedan sammanslagningen i ligans ungdom och i dag består den av 30 klubbar - 29 från USA och ett från Kanada. NBA är en stängd liga, så inga lag åker ur. De 30 klubbarna är, som bruklit i Nordamerika, indelat i två Conferences: Eastern och Western, som i sin tur är indelade i tre divisioner med fem lag i varje, indelat efter klubbarnas geografiska läge. Varje lag spelar 82 matcher i grundserien, 41 hemma och 41 borta, där man möter lagen inom sin division fyra gånger om. 16 lag går vidare till slutspel: de tre divisionsvinnarna inom varje Conference, samt de fem bästa lagen utöver dessa. Slutspelsomgångarna spelas i bäst av sju matcher där segraren i varje Conference gör upp om The Larry O'Brien Championship Trophy.

Dela post