Spela på NFL

Läs om NFL och få de senaste nyheterna och kampanjerna för NFL

NFL betting och spel

Det kan vara värt att lära sig reglerna i NFL innan man angriper oddsen. Amerikansk fotboll är en avancerad sport med invecklade strategier och regler. Likväl är sporten populär, inte minst i USA. Sporten lockar dessutom allt fler spelare i Sverige och möjligheterna att se matcher har blivit fler. Alla spelbolag värda namnet erbjuder odds på NFL och mest populärt är att spela på matchspel, quartrar, 3-vägs, vinstmarginal, halvlek med flest poäng, quarter med flest poäng. Dessutom finns det stort utbud av olika poäng- och lagspecialare. 

Intresset för amerikansk fotboll har ökat i Sverige. Framför allt blir det uppenbart vid Super Bowl varje år. Spelbolagen är globala och har därför erbjudanden och kampanjer anpassade till NFL. När spelbolagen har intressanta erbjudanden eller trevliga kampanjer att erbjuda sina medlemmar hittar du dem på denna sida tillsammans med matnyttiga nyheter och annan spännande läsning. 

NFL betting och spel

Fakta om NFL

National Football League (NFL) är den professionella ligan i amerikansk fotboll som spelas i USA. För snart hundra år sedan bildades American Professional Football Association som två år senare, 1922, ändrade namn till National Football League – förkortat NFL. 

För tillfället spelar 32 lag i NFL och samtliga kommer från USA, vilket delvis förklaras av att det spelas kanadensisk fotboll i Kanada och inte amerikansk. Regelverken skiljer sig nämligen åt. NFL är uppdelat i American Football Conference samt National Football Conference – båda är i sin tur uppdelade i east, north, south och west. 

Säsongen består av en försäsong, grundsäsong och slutspel. Försäsongen är inget mer än vänskapsmatcher. Grundsäsongen består av 16 matcher för vardera lag som spelas från september fram till december. Endast tolv lag, sex lag från vardera konferens, når slutspelet med chans att spela Super Bowl. 

De senaste åren har flera olika lag vunnit Super Bowl. Man får gå så långt tillbaka som 2004-2005 för att hitta ett lag som vunnit Super Bowl – nämligen New England Patriots. Genom åren har endast åtta svenskar spelat i NFL – den förste, Karl Hilmer ”Pike” Johnson blev dessutom mästare med Akron Pros 1920. Sedan dess har Curly Oden, Stone Hallqvist, Chris Gartner, Ove Johansson, Göran Lingmerth, Björn Nittmo och Ola Kimrin spelat i NFL. 

Dela post