Betting & Spel på NFL

Bästa spelbolag, bästa bonus och senaste kampanjerna för NFL

Kampanjer och nyheter för NFL

Förhöjda odds på båda lagen i Super Bowl

Förhöjda odds Super Bowl 2 februari 2018 - 4 februari 2018

Årets största händelse i amerikansk sport är Super Bowl. Miljontals människor världen över följer matchen live. Hos Betfair får alla nya kunder förhöjda odds - på valfritt lag! Läs mer

Ingen kommission på nattens NFL!

Cashback NFL 23 november 2017 - 23 november 2017

För att fira thanksgiving och efterkommande Black friday har Betfair ett fint erbjudande i deras exchange. Ingen avgift på vinster i nattens NFL-matcher! Läs mer

Skräddarsy ditt spel hos Coolbet

NFL 30 oktober 2017

Nytänkande Coolbet har kommit med en funktion där du som spelare kan skräddarsy ett spel. Det går ut på att välja en eller flera spelare som ska lyckas med en specifik prestation. ... Läs mer

NFL betting och spel

Den amerikanska fotbollen blir allt mer populär även utanför USA:s gränser och numera finns det mängder av svenskar som varje vecka slår på en kanna kaffe och håller sig vakna för att följa NFL under sena söndags-, måndags- och torsdagsnätter även när det inte vankas Super Bowl - den storslagna finalen som är kulmen på NFL-säsongen. NFL försöker även öka intresset i Europa genom att varje säsong spela några matcher utomlands, där London hittills fått agera skådeplats.

NFL betting och spel

NFL är populärt bland många svenskar. I synnerhet Super Bowl.

I takt med att populariteten för sporten ökat så har också bettingintresset på NFL ökat de senaste åren. Amerikansk fotboll är en sport som skiljer sig en aning från andra traditionellt populära sporter och ur bettingsynpunkt är NFL en väldigt intressant liga med mängder av spännande spelformer. Tvåvägsmatchspel, där man tippar på slutsegrare men där oavgjort inte finns som alternativ, är den mest populära spelformen, tätt följt av olika former av handikappspel samt totalpoäng. Många spelar även på resultat i varje quarter eller halvlek och eftersom sporten är så föränderlig, där matcherna kan svänga oerhört snabbt, är NFL utmärkt för livebetting. I samband med stora matcher och i synnerhet Super Bowl finns det oftast kampanjer att finna. Några spelbolag att hålla ögonen på för betting på NFL är:

Spelbolag för NFL

  1. 500% upp till 500 SEK

  2. 100% upp till 1000 SEK

  3. Upp till 1000 SEK i Spelkrediter

Hur bettar man på NFL?

Med tanke på att betting är förbjudet i USA är det chockerande hur populärt det är att spela på NFL-matcher och intresset har bara ökat sedan sporten fått större exponering och utrymme i Europa. I Sverige sänder Viasat NFL-matcherna sedan några år tillbaka och numera erbjuder alla stora spelbolag odds på NFL, med ett varierat utbud.

De flesta spelbolag erbjuder en tvåvägsmarknad där man spelar på vilket lag som avgår med segern. Oftast erbjuder spelbolagen pengarna tillbaka ifall matchen skulle sluta oavgjort, men det kan skilja sig från mellan de olika. Den andra populära marknaden inom den poängrika amerikanska fotbollen är handikappmarknaden, där du exempelvis kan spela New England Patriots -6.5, ifall du tror att Pats kommer vinna med en touchdown eller mer. Det är också vanligt att spela på antal poäng, antingen sett över hela matchen, över en quarter eller halvlek, eller för ett visst lag. I NFL finns det också en i det närmaste bisarr mängd specialspel att tillgå hos vissa spelbolag där du kan spela på allt från Längst field goals, totala antal passing yards eller vilken spelare som lyckas göra en interception. Utbudet kan dock skilja sig åt ordentligt så när det gäller NFL är det viktigt att hitta ett spelbolag som erbjuder spelformer som faller dig i smaken.

  1. Sondera spelbolagsterrängen. Välj ett spelbolag som passar dina behov och skapa ett konto.
  2. Hitta en match eller ett långtidsspel du vill spela på, antingen före matchen startar eller live.
  3. Välj speltyp (Exempelvis Segrare, Handikappspel, Totalspel)
  4. När du funnit ett bra spel och ett bra odds, klicka på oddset och välj insats. Acceptera sedan spelet.

För att lyckas med ditt spelande på NFL är det först och främst viktigt att förstå sporten, som kan verka komplicerad vid första anblick. Läs på om reglerna, se så många matcher som möjligt, läs på om de olika spelformerna och håll dig uppdaterad om händelserna inom sporten för att ge dig själv bästa möjligheterna att hitta bra odds och bra spel.

Om NFL

NFL är den tveklöst största ligan för amerikansk fotboll och ligan följs över hela världen. Den relativt korta säsongen pågår mellan september och januari, där varje lag spelar 16 matcher innan det är dags för slutspel, som sedan kulminerar i finalen Super Bowl. Amerikansk fotboll kan verka komplicerat vid första anblicken och det finns mängder av strategier att läsa in sig på. I korthet utspelas matcherna över två halvlekar om 30 minuter vardera, som i sin tur är indelade i quarters om 15 minuter. Lagen har fyra försök på sig att förflytta bollen tio yards framåt, genom att passa eller springa med bollen, för att ta sig fram till motståndarnas end zone. Misslyckas man övergår bollen till motståndarna, oftast i form av en spark, en så kallad "punt", på det fjärde försöket. Lyckas laget förflytta bollen in i motståndarens end zone tilldelas man sex poäng, samt möjligheten att sparka bollen mellan målstolparna för en extra poäng. Efter en touchdown har man också chansen att välja att satsa på en så kallad "two point conversion", där man får ett försök att göra en touchdown. Man kan också göra poäng genom ett field goal, där man sparkar bollen genom målstolparna för tre poäng, eller genom en safety, när man tacklar en bollbärande motståndare i dennes egna end zone.

NFL, National Football League, har funnits sedan 1922. Formatet har förändrats flera gånger under åren men sedan 1970-talet, när NFL och AFL, American Football League, gick samman är ligan indelad i AFC, American Football Conference, samt NFC, National Football Conference, som i sin tur är uppdelade i fyra divisioner: East, North, South och West. Endast 12 av de 32 deltagande lagen går vidare till slutspel: De fyra divisionssegrarna i varje Conference samt två så kallade wild cards, de två bästa lag frånsett divisionssegrarna, från varje Conference. I slutspelet möts lag från NFC och AFC i direkt avgörande playoff-matcher fram till den stora finalen: Super Bowl, där segrarna från NFC och AFC möts. Super Bowl är ett gigantiskt spektakel som är så mycket mer än enbart en amerikansk fotbollsmatch och finalen följs av hundratals miljoner världen över. Eftersom NFL är en sluten liga åker inget lag ur.

Dela post