Betting & Spel på Ryder Cup

Bästa spelbolag, bästa bonus och senaste kampanjerna för Ryder Cup

Ryder Cup betting och spel

Ryder Cup är lagtävlingen mellan Europa och USA som spelas vartannat år. Den är näst efter herrarnas major golfsportens största tävling. Spelbolagen erbjuder odds på Ryder Cup inför och under tävlingen. Oddsen hittar du hos samtliga spelbolag värda namnet.

Nästa tävling går av stapeln hösten 2016 på Hazeltine National Golf Club och inför tävlingen erbjuder spelbolagen odds på vinnare samt vilket lag som får lyfta trofén. Sedan 1990-talet har Europa dominerat i Ryder Cup med åtta vinster på tolv tävlingar. Fortsätter Europas dominans? Besök spelbolagen och utforska vilka odds de erbjuder. 

Ryder Cup betting och spel

Fakta om Ryder Cup

Ryder Cup har en lång och anrik historia som sträcker sig tillbaka till 1927. Då spelades den första tävlingen mellan Storbritannien och USA. Övriga Europa blev Storbritanniens lagkamrater så sent som 1979. Europa och Storbritannien turas om att vara värd för turneringen som spelas vartannat år.

Det var engelsmannen tillika affärsmannen Sam Ryder som grundade tävlingen. Han gick i sin faders fotspår och startade ett postorderföretag inom trädgårdsskötsel. Verksamheten gjorde Ryder mycket förmögen och på ålderns höst fattade han tycke för golfsporten. Pengarna verksamheten givit honom möjliggjorde för Ryder att sponsra flertalet golftävlingar.

Golf var inte längre endast en förströelse för Ryder. Han beslutade att organisera en inofficiell tävling mellan Storbritannien samt USA 1926. Tävlingen föll den brittiske kaptenen, George Duncan, i smaken som föreslog att tävlingen skulle bli en återkommande tradition – vilket det också blev. Den första officiella tävlingen spelades från och med året därpå.

Spelarna föräras sina platser genom ett uttagningssystem. Det amerikanska laget har ett poängssystem som ger de åtta främsta spelarna plats i laget – övriga fyra platser tillsätts av kaptenen valda spelare. Det europeiska laget tillsätts av de fem bästa européerna på världsrankingen, de fem spelare som är överst i Order of Merit samt två av kaptenen valda spelare.

Tävlingen pågår under tre dagar – från fredag till söndag. Under fredag och lördag spelas fyra foursome-matcher samt fyra bästboll-matcher som spelas mellan två spelare från vardera lagen. Söndagen är den sista och avgörande dagen då tolv singelmatcher spelas – en spelare från Europa och en från USA spelar i varje boll.

Ur ett historiskt perspektiv har USA dominerat Ryder Cup. När Europa fortfarande inte var en del av tävlingen vann USA 15 av 19 tävlingar, en tävling slutade oavgjort och Storbritannien lyckades endast vinna vid tre tillfällen. Irland anslöt till Storbritanniens lag 1973, men det hjälpte föga. Europa gjorde Storbritannien och Irland sällskap 1979 och sedan dess är Ryder Cup betydligt jämnare. 

Dela post