Betting & Spel på Snooker

Bästa spelbolag, bästa bonus och senaste kampanjerna för Snooker

Snooker betting och spel

Snooker är oändligt mycket mer än bara en trevlig sällskapssport där goda vänner gör sitt bästa för att sänka ner biljardbollarna samtidigt som man inmundigar någon välsmakande dryck. I Sverige är sporten relativt liten, även om populariteten ökat med Eurosports rapportering, men internationellt är den oerhört stor - särskilt i Storbritannien.

Snooker betting och spel

Snooker är den största tävlingsformen inom biljard.

Betting på snooker har ökat explosionsartat i popularitet och under året finns det mängder av högkvalitativa turneringar som spelas världen över, men framför allt i Storbritannien. Det finns flera olika alternativa spelvarianter av Snooker, så som exempelvis 6-red Snooker, Power Snooker och Snooker plus så det är viktigt att sätta sig in i sporten och dess regler innan man börjar betta. Snooker är framför allt stort hos de Storbritannien-baserade spelbolagen, som ofta erbjuder kampanjer inför någon stor match eller turnering. Några av de främsta på snooker är:

  1. 1000 SEK Gratisspel

  2. 100% upp till 1000 SEK

  3. 1000 SEK Gratisspel

Hur bettar man på snooker?

Det första man ska göra när man vill betta på snooker är att först och främst sätta sig in i hur sporten och dess olika spelvarianter fungerar. Steg nummer två är att hitta ett spelbolag som erbjuder ett tillfredsställande utbud på den match eller turnering du är intresserad av. Numera är de flesta större spelbolag mer eller mindre internationella och de erbjuder allt som oftast odds på snooker, men de brittiska spelbolagen tenderar att ha ett lite bredare utbud.

Det spelas mängder av snooker-turneringar under hela året och bland långtidsspelen är det allra mest populärt att spela på vem som kommer kamma hem en viss turnering. Till individuella matcher är det vanligast att spela på vem som kommer att vinna, men det är också populärt att spela olika former av handikappsspel, särskilt i de tidiga skedena av turneringarna, där en spelare inleder matchen med ett nominellt försprång på exempelvis +1.5 frames, som kan liknas ungefär med ett set i tennis. Det är också vanligt att spela på enskilda frames i en match.

  1. Sätt dig in i sporten och sök upp ett spelbolag som erbjuder odds på den match eller den turnering du vill spela på och skapa ett konto.
  2. Hitta en match eller turnering du vill spela på.
  3. Välj speltyp (Exempelvis Segrare, Handikappspel, Vinnare i en viss frame)
  4. När du funnit ett bra spel och ett bra odds, klicka på oddset och välj insats. Acceptera sedan spelet.

Det finns mycket statistik och information att tillgå när det gäller betting på snooker och det är alltid en god idé att göra ett grundligt förarbete för att kunna lägga ett välgrundat spel. Eftersom det pågår så många snookerturneringar världen över finns det ofta någonting att spela på.

Om snooker

Intresset för snooker ökade explosionsartat i takt med att den började tv-sändas på 1970-talet. Fram till dess var det en relativt okänd sport, men på 1980-talet hade dess popularitet ökat så till den milda grad att den klättrat upp bland Storbritanniens största tv-sporter. Intresset är inte lika stort i Sverige, men sportens popularitet har ökat väldigt mycket av liknande anledningar som på de brittiska öarna - nämligen att snooker i allt större utsträckning börjat tv-sändas på Eurosport. Snooker är en form av biljard som spelas med två deltagare med 15 röda bollar, sex färgade samt en vit köboll på ett bord som är betydligt större än ett biljardbord. De röda bollarna är vardera värda en poäng och de färgade bollarn är värda mellan två och sju poäng. 

Sporten uppkom i Indien 1975 när den uppfanns av en brittisk överste vid namn Sir Neville Francis Fitzgerald Chamberlain och har fått sitt namn från ett militärslang som användes för att beskriva orutin. Det spelas mängder av snookerturneringar under hela året och sporten har på senare år börjat få spridning långt utanför Storbritanniens gränser, men de tre största turneringarna är alla baserade i Storbritannien. De tre mest prestigefyllda turneringarna, som alla spelare strävar efter att vinna, brukar kallas för The Triple Crown och består av The Snooker World Championship, som hålls årligen i Sheffield, The Masters, där de 16  topprankade spelarna i världen drabbar samman, och UK Championship. Bara tre spelare - Steve Davis, Stephen Hendry och Mark Williams - har mäktat med bedriften att vinna alla Triple Crown-turneringarna under en och samma säsong.

Dela post