Spela på Snooker

Läs om Snooker och få de senaste nyheterna och kampanjerna för Snooker

Snooker betting och spel

Snooker uppfanns av sir Neville Francis Fitzgerald Chamberlain i Indien 1875. Nej, inte den Neville Chamberlain – utan en annan. För den som aldrig varit i kontakt med sporten tidigare förklaras den enklast som biljard fast annorlunda. Den enda likheten mellan biljard och snooker är grundprincipen, att med en kö skjuta kula efter kula över en grön duk mot diverse fickor. Därefter tar biljard och snooker olika vägar. Precis som biljard går snooker att spela på många olika sätt, det vanligaste är varianterna 6-red snooker, power snooker samt snooker plus. Sporten är särskilt stor i Storbritannien där man anser att snooker är en ypperlig tv-sport.

Snooker betting och spel

Fakta om snooker

Om du vill lära dig mer om snooker-historia finns det ett gäng spelare du behöver känna till – nämligen de som har rankats som etta i världen. Stjärnorna du behöver lära dig namnen på är Ray Reardon, Cliff Thorburn, Steve Davis, Stephen Hendry, John Higgins, Mark Williams, Ronnie O’Sullivan, Mark Williams, Neil Robertson, Mark Selby, Judd Trump och kinesen Ding Junhui som fick vara världsetta under femton dagar i januari 2015. Majoriteten av nämnda spelare kommer från Storbritannien, men snooker är också en kulturgeografiskt begränsad sport.

Har du aldrig tidigare spelat på snooker? Då har du mycket framför dig – antalet spelmarknader är oändligt. Förutom långtidsspel har du möjlighet att spela på vinnare, förstagångsvinnare, vinnarens lottningskvart, totalt antal frames, asian handicap, rätt resultat, centuries i matchen, 147-break i matchen, leder efter första fyra frames, matchen går till ett avgörande frame, vinnarens halva, vinnarens nationalitet, att vinna quarter, att vinna match, högsta break i matchen och många andra spelmarknader. Innan du spelar på snooker är det viktigt att du lär dig reglerna och termerna för respektive spelvariant.

Som du märker finns det många möjligheter att spela på snooker. Om du tar dig tid att lära dig mer om sporten och historien bakom densamma kommer du att uppskatta sporten i allt större utsträckning – snooker är nämligen lätt att ta till sitt hjärta. Någon gång har du förmodligen zappat över till Eurosport och funderat över vad tusan männen i vita skjortor och svarta västar höll på med. Det var snooker de höll på med och nu är tiden inne för dig att äntligen utforska sporten. När du börjar läsa på om sporten blir du snart varse om vad du har missat under åren som passerat. 

Dela post