• Hem
  • Tour de France

Betting & Spel på Tour de France

Bästa spelbolag, bästa bonus och senaste kampanjerna för Tour de France

Tour de France betting och spel

Tour de France är ett etapplopp som körs genom Frankrike och som blivit cykelsportens hjärta och nerv. Touren räknas därtill som en av sportvärldens största händelser och lockar miljoner besökare längs etappen samt miljoner tv-tittare världen över. Tävlingen hålls varje år och nästa upplaga startar i början av juli 2016.

Spelbolagen erbjuder inför den inledande etappen odds på slutgiltig vinnare och därefter odds på etappvinnare. Cykelsporten är relativt begränsat vad gäller odds jämfört med andra sporter. Det betyder dock inte att oddsen som erbjuds är mindre spännande för det. Öka spänningen ytterligare i det mest klassiska av alla cykellopp med odds hos olika spelbolag. 

Tour De France betting och spel

Fakta om Tour de France

Tour de France skapar tillsammans med Giro d’Italia och Vuelta a España cykelsportens heliga treenighet. Cykelsporten och Tour de France varit varandra trogna sedan 1903. Touren är fördelad i 20 etapper på ungefär 200 kilometer vardera.

Sporttidningen L’Auto-Velo förlorade i rätten och tvingades att ändra namn till endast L’Auto. Le Velo var en konkurrerande tidning som ogillade L’Autos bruk av ordet Velo, franska för cykel, i namnet. Som för att hämnas och samtidigt öka upplagorna basunerade L’Auto i januari 1903 ut planer om det största cykelloppet i världen som skulle anordnas under sommaren.

Planen var att loppet skulle inledas 31 maj och avslutas 5 juli. När endast 15 cyklister anmält sig tvingades L’Auto att framskjuta loppet till 1 juli och samtidigt höja prissumman ordentligt. Man beslutade även att loppet skulle vara kortare än tidigare tänkt, nämligen från första till 19 juli. Det slutade sedan med att loppet startade 19 juli med Maurice Garin som premiärvinnare.

Antalet etapper är cirka 20 till antalet. Vanligast är linjelopp, vid sidan av dem förekommer även individuella tempolopp samt lagtempolopp. Touren har många klassiska etapper, inte minst etapperna som går igenom Alperna samt Pyrenéerna. Den mest klassiska etappen är dock slutetappen som avslutas på Champs-Élysées i centrala Paris.

Sedan 1919 har ledaren i Tour de France alltid burit den gula ledartröjan. Den som leder är den som har bäst tid över samtliga etapper. Eddy Merckx är den cyklist som burit ledartröjan över flest etapper – hela 96 etapper. Därbakom återfinns även Bernard Hinault och Lance Armstrong som blivit fråntagen sina segrar på grund av dopning.

Tour de France är på många sätt en vacker tävling. Dels för cyklisternas prestationer och dels för de vackra vyer som passeras. Dessvärre har Tour de France sedan länge ett skamfilat rykte på grund av dopning. Lance Armstrong har stort ansvar i detta eftersom han länge var cykelsportens ambassadör – men sedan visade sig vara ett tragiskt dopingfall. 

Dela post