Betting & Spel på UFC

Bästa spelbolag, bästa bonus och senaste kampanjerna för UFC

Kampanjer och nyheter för UFC

100 gånger pengarna på “The Mauler”

Förhöjda odds UFC 13 december 2018 - 30 december 2018

Den 30/12 tar sig Alexander “The Mauler” Gustafsson an Jon Jones i deras första returmöte sedan Jones vann mot honom 2013. Jones går sin första match efter sin 15 månader långa ... Läs mer

Förhöjda odds på St. Pierre mot Bisping

Förhöjda odds UFC 2 november 2017 - 4 november 2017

I Madison Square Garden är det på lördag dags för MMA. Möts gör mellanviktarna Michael Bisping och Georges St. Pierre i en match som är upphaussad och kallas ett möte mellan två ... Läs mer

UFC betting och spel

Intresset för UFC blir större för varje år. Förklaringen är en kombination av svenska framgångar och ökat medialt utrymme. Hos spelbolagen hittar du ibland odds på UFC under samma kategori som boxning, bland annat på Bet365, annars under kategorin Mixed Martial Arts. Vanligast är att spela på head-to-head, vinstmetod, totalt antal ronder samt spel på rond.

Med ökat intresse för UFC ökar även spelbolagens utbud av odds på MMA. Du hittar odds på UFC hos de flesta större spelbolag, om inte alla. Utbudet av marknader är relativt begränsat, vilket förklaras av att sporten innehåller färre moment än exempelvis fotboll och hockey. 

UFC  betting och spel

Fakta om UFC

UFC är världens största organisation inom mixed martial art, vars fullständiga namn är Ultimate Fighting Championship. Organisationen anordnar galor runt om i världen och har blivit sportens främsta varumärke. Dessutom är flera av sportens främsta utövare är en del av UFC vilket befäster organisationens roll ytterligare.

Mixed martial arts har spridits till Asien, Australien, Europa, Kanada och Mellanöstern samtidigt som kabel-tv-avtal främjat sportens utveckling. UFC sänds i fler än 130 länder och på över 20 olika språk. Sporten har på kort tid lockat ny publik och det mesta talar för att sporten fortsätter att utvecklas i samma riktning. UFC har anordnat galor i fler än tolv länder, däribland Sverige.

Till en början var UFC förbjudet även i USA. Det tvingade sporten att tänka om och införa fler regler – annars skulle sporten aldrig bli legitim. Nya regler innebar ronder som varade i max fem minuter, att ringdomaren fick avbryta matcher, olika viktklasser samt regler för var på kroppen man fick slå.

Matcher inom UFC kan sluta på fyra olika sätt – submission, knockout, teknisk knockout samt domarutslag. Vad domaren dömer utifrån är slag och sparkar, grappling, oktagonkontroll samt aggressivitet. Domaren har också den viktiga uppgiften att se till så att utövare inte använder förbjudna handlingar, som exempelvis skallning och slag mot skrev.

I UFC tävlar man i åtta olika viktklasser som alltid anges i engelska pund. Viktklasserna är flugvikt, bantamvikt, fjädervikt, lättvikt, weltervikt, mellanvikt, lätt tungvikt samt tungvikt. Alexander Gustafsson, The Mauler, är Sveriges största affischnamn inom mixed martial arts och han är bunden till UFC. Han tävlar i lätt tungvikt vilket innebär att han som minst får väga 83 kilo och som mest 93 kilo. 

Dela post