Betting & Spel på Wimbledon

Bästa spelbolag, bästa bonus och senaste kampanjerna för Wimbledon

Wimbledon betting och spel

Efter fotbollen är tennis den mest populära sporten för bettingintresserade och klassiska Wimbledon är en av de absolut största tävlingarna. Wimbledon spelas på gräs under en tvåveckorsperiod varje sommar och är tillsammans med US Upen, Australian Open och Roland Garros del av tennisens fyra största tävlingar - Grand Slam-tävlingarna.

Wimbledon betting och spel

Roger Federer och pokalen från Wimbledon.

Ur bettingsynpunkt finns det ingen tävling på den årliga tenniskalendern som attraherar så stort intresse som Wimbledon och spelbolagen brukar erbjuda en generös mängd kampanjer på allt från gratisspel och boostade odds till insättningsbonusar. Särskilt spelbolag som har sina rötter i Storbritannien, som William Hill, Paddy Power och Betfair, satsar väldigt hårt på Wimbledon. När det gäller långtidsspel på Wimbledon är det förstås mest populärt att spela på vem på dam- och herrsidan såväl som i dubbel som kammar hem den prestigefyllda turneringen. Sett till individuella matcher är det vanligast att spela på segraren, antingen inför eller live. Det är också populärt med handikappspel, särskilt i Wimbledons tidiga omgångar där favoriterna till slutsegern ställs mot spelare som befinner sig betydligt längre ner på rankinglistan. Några spelbolag att hålla ögonen på när det gäller betting på Wimbledon är:

  1. 1000 SEK Gratisspel

  2. 100% upp till 1000 SEK

  3. 100% upp till 1000 SEK

Om Wimbledon

Wimbledon - eller The Championships, Wimbledon som den egentligen heter - är den äldsta tennisturneringen i världen och den anses generellt också vara den allra mest prestigefyllda och utgör tillsammans med Australian Open, US Open och Roland Garros tennisens Grand Slams.

Wimbledon har spelats på All England Club i Wimbledon i London sedan 1877 och har genom åren bjudit på några av de mest klassiska tennismatcherna någonsin med Björn Borg mot John McEnroe och Roger Federer mot Rafael Nadal som några av de absolut mest minnesvärda. Wimbledon är den enda Grand Slam-turneringen som spelas på gräs och den pågår under en tvåveckorsperiod i slutet av juni eller början på juli. Wimbledon är känd för sin oerhört konservativa och strikta klädkod som införts av tennisklubben All England Club. Spelarna tillåts enbart bära vita kläder utan några större reklamloggor och till och med skorna måste vara vita. De fem största tävlingarna i Wimbledon är herrarnas singelturnering, damernas singelturnering, herrarnas dubbelturnering, damernas dubbelturnering och mixdubbel. Svenske Björn Borg har vunnit turneringen fem gånger, men överträffas av schweizaren Roger Federer, som vunnit Wimbledon hela åtta gånger.

Dela post