Betting & Spel på WTA

Bästa spelbolag, bästa bonus och senaste kampanjerna för WTA

Kampanjer och nyheter för WTA

Smasha hem en Mercedes cab och gratisspel värda 2500 kronor

Oddstävling WTA Tennis 21 juni 2017 - 30 juli 2017

Spela live på tennis i sommar och tävla om en splitter ny Mercedes Cab samt upp till 2500 kronor i gratisspel Läs mer

Livestreama Fransk Öppna hos bet365

WTA Tennis 31 maj 2017

För alla tennisfantaster är det julafton nu, på Roland Garros kan vi bevittna grustennis i yppersta världsklass just nu. Har du inte tillgång till någon TV-kanal som visar ... Läs mer

Riskfritt livebet värt 100 SEK på Franska Öppna

Riskfritt spel WTA Tennis 26 maj 2017 - 1 juni 2017

På söndag är det dags för årets andra Grand Slam då Franska Öppna 2017 drar igång. Hos NordicBet får du ett 100 SEK riskfritt livespel bara du anmäler dig till erbjudandet. Läs mer

WTA betting och spel

WTA är förkortning för Women’s Tennis Association som anordnar WTA-touren för professionella kvinnliga tennisspelare. Touren innefattar bland annat Grand Slam-turneringarna. Touren är viktig för spelarna eftersom den är avgörande för rankingen. Spelbolagen erbjuder alltid odds inför och under turneringarna.

Det vanligaste är att spela på vinnare av respektive turnering samt match- och set-vinnare under pågående turnering. Spelbolagen erbjuder även odds på poäng- samt game-vinnare. Du hittar oddsen hos samtliga spelbolag, framför allt hos de större och mer etablerade bolagen. 

WTA betting och spel

Fakta om WTA

Det är Women’s Tennis Association som organiserar WTA-touren som motsvarar ATP-touren för herrar. Organisationen har som huvudsaklig uppgift att främja damtennisen och är därför inte vinstinriktad. Resultaten i touren återspeglas i en ranking vilken är av stor betydelse för spelarna.

Tennis-esset Billie Jean King grundade WTA 1973. En stor koncern vid namn Philip Morris sponsrade damernas turneringsverksamhet fram till 1994 som därför bar namnet Virginia Slims Circuit, vilket var ett cigarettmärke som ägdes av koncernen. Turneringarna går sedan 2005 under namnet Sony Ericsson WTA Tour.

WTA-touren består av fler än 60 turneringar, där fler än 1 400 spelare från 80 olika länder möter varandra. Grand Slam-turneringarna är en del av WTA-touren, så även WTA Tour Championships. Intresset för touren, med miljoner besökare och miljontals tv-tittare, är ett bevis på damtennisens starka position i sportvärlden.

Dela post