Försäkringar för odds och betting

Ta del av de senaste kampanjerna för försäkring

Försäkring

Försäkringar är en av de mest populära formerna av kampanjer hos spelbolagen och förekommer väldigt ofta. Hur en försäkring ser ut varierar, men det handlar i stora drag om att spelaren ska minska risken för förlust genom olika garantier från spelbolagets sida. En försäkring täcker normalt sett inte alla förluster, utan snarare spel som förlorar på grund av specifika händelser som är förutbestämda. Vad det kan vara är “pengarna tillbaka vid 0-0”, eller en stopptidsförsäkring där spelaren får tillbaka insatsen om spelet förlorar på grund av ett mål på övertid.

Vanligtvis gäller de flesta försäkring endast spel som läggs pre-match, på spel som raka 1x2, korrekt resultat, halvtid/fulltid, över/underspel, eller spel på målskyttar. Alltså inte på flera av de spelformer som erbjuds, och normalt sett inte på livespel. Var noga med att kolla upp villkoren hos ditt spelbolag.

Återbetalningen vid försäkringar består i nästan alla fall av gratisspel eller bonuspengar som har ett omsättningskrav. Dessutom finns en maximal insats på nästan alla former försäkringar.

Typer av försäkringar

  • Stopptidsförsäkring

Vissa spelbolag erbjuder stopptidsförsäkring på fotbollsmatcher. Det innebär normalt sett att spelaren får tillbaka sina pengar om dennes spel sitter när 90 minuter spelats, men sedan spricker på övertid. Det fungerar självfallet inte åt andra hållet, avgörs ditt spel i din favör på övertid är det vad som gäller.

  • Pengarna tillbaka vid 0-0

En av de vanligaste försäkringarna. Precis som det låter försäkras spelaren mot matcher som slutar 0-0. Många spelbolag erbjuder den typen av försäkring på längre evenemang, till exempel en hel allsvensk säsong. Det kan vara en effektiv försäkring att hålla koll på. Är ett lag väldigt målsnålt kan det finns värde i att spela på deras motståndare. Gör de inte mål och matchen slutar 0-0 får man ju pengarna tillbaka.

  • Accaförsäkring

En accaförsäkring gäller kombinationspel, även kallat accumulator bet eller kombo. Alltså ett spel med kombinerade marknader, exempelvis en trippel på fotbollsmatcher. Dock gäller en accaförsäkring många gånger endast kombinationer om minst fem matcher. I de allra flesta fall är spelaren försäkrad mot att en match i kombon spricker, men i enskilda fall kan det gälla flera matcher.

  • Första målskytt försäkring

Ibland händer det att man spelar på första målskytt, men att någon annan gör första målet. Med en försäkring behöver spelet dock inte vara över. Vissa spelbolag erbjuder pengarna tillbaka om den spelaren gör mål senare i matchen.