Riskfria spel & Gratisspel från spelbolag

Här listar vi spelbolagens bästa riskfria spel och gratisspel

Riskfria spel & Gratisspel just nu

Ranking Bonus Omsättningskrav Min odds 
18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller
1

100 SEK Gratisspel

Omsättningskrav: Inga krav

Minsta odds: 1.60

Hämta bonusGå till hemsida

Åldersgräns 18 år | Insättning och spel på 100 kr. (min. odds 1.6) eller mer inom 60 dagar krävs | Min. insättning 100 kr. | Freebet på 100 kronor | Vinster betalas ut minus insatssumman, utan omsättningkrav | Endast nya spelare, bara en gång per hushåll / IP | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se (020-819100)

2

100 SEK Gratisspel

Omsättningskrav: 1x Bonussumma

Minsta odds:

Hämta bonusGå till hemsida

18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

3

100 % upp till 100 kronor!

Omsättningskrav: 1x Bonussumma

Minsta odds: 1.80

Hämta bonusGå till hemsida
4

100 SEK Gratisspel

Omsättningskrav: 2x Bonussumma

Minsta odds: 1.80

Hämta bonusGå till hemsida
5

100 SEK Gratisspel

Omsättningskrav: 2x Bonussumma

Minsta odds: 1.80

Hämta bonusGå till hemsida
6

100 SEK Gratisspel

Omsättningskrav: 1x Bonussumma

Minsta odds: 1.50

Hämta bonusGå till hemsida
7

100 SEK Gratisspel

Omsättningskrav: 1x Bonussumma

Minsta odds:

Hämta bonusGå till hemsida
8

100 SEK Riskfritt spel

Omsättningskrav: 1x Bonussumma

Minsta odds:

Hämta bonusGå till hemsida

Riskfria spel & Gratisspel som välkomstbonus

På den här sidan listar vi spelbolag som erbjuder riskfria spel eller gratisspel som välkomstbonus. Ett riskfritt spel och gratisspel är inte samma sak, men har stora likheter. Läs mer om vilka skillnader som finns mellan dem nedan.

Ett riskfritt spel och gratisspel är inte samma sak.

I grunden är ett riskfritt spel eller ett gratisspel ett spel där du som spelare inte riskerar att förlora något. Du spelar utan risk. Men det är viktigt att vara medveten om villkoren kring dessa typer av erbjudanden.

Det är däremot sällsynt att få ett riskfritt spel eller ett gratisspel utan att själv behöva sätta in pengar. För ett riskfritt spel krävs att du har tillräckligt på saldot för att kunna placera spelet. Även om det är riskfritt.

För ett gratisspel måste du ofta sätta in pengar och omsätta en viss summa innan du krediteras gratisspelet. Detta är självklart logiskt. Om spelbolag delade ut gratisspel höger och vänster skulle de förlora pengar rakt av.

Däremot finns det stora fördelar med att utnyttja dessa typer av erbjudanden, eftersom de ger en större chans till vinst. Var dock alltid noga med att kolla alla villkor.

Vanliga frågor om riskfria spel och gratisspel

För dig som vill ha den snabba information kommer här några av de vanligaste frågorna.

💡 Vad är ett riskfritt spel?

Ett riskfritt spel är helt enkelt ett spel där du som spelare inte tar någon risk. Vinner du spelet, så får du vinsten. Förlorar du, får du insatsen tillbaka. Det är däremot viktigt att vara medveten om vilka villkor som gäller för det specifika erbjudandet.

❓ Vad är ett gratisspel?

Ett gratisspel är ett spel där spelbolaget står för insatsen, men du väljer spelet. Förlorar spelet händer ingenting. Vinner spelet får du vinsten, men inte insatsen.

🔎 Vad är skillnaden på ett riskfritt spel och ett gratisspel?

Det finns alltid skillnader på de specifika erbjudandena, men den stora skillnaden är att vid ett riskfritt spel är det du som spelare som lägger insatsen. Vid ett gratisspel är det spelbolaget som står för insatsen. Men utgången är densamma vid vinst eller förlust, normalt sett.

ℹ️ Får svenska spelbolag ge gratisspel?

Svenska spelbolag får enbart dela ut välkomstbonusar till sina spelare, och därmed inte gratisspel till existerande spelare, som gick att göra förut. Anledningen är regler i det svenska licenssystemet som implementerades 2019.

Riskfritt spel - Riskfria spel för betting

Vissa spelbolag erbjuder ett riskfritt spel som insättningsbonus. Tillvägagångssättet är normalt sett att den nya kunden sätter in en summa pengar och lägger ett spel för den summan. Om spelet spricker betalar spelbolaget tillbaka insatsen.

Om spelet spricker betalar spelbolaget tillbaka insatsen

Vid ett riskfritt spel som insättningsbonus är det vanligast att pengarna betalas tillbaka i kontanter, men återbetalningen kan ske i form av en odds bonus eller ett gratisspel. En sådan bonus måste sedan omsättas ett antal gånger innan den omvandlas till kontanter på spelkontot.

Dessutom kan det finnas krav om ett minsta odds på spelet och giltighetstid vid omsättningen.

Exempel på ett riskfritt spel som insättningsbonus

  1. Spelbolaget erbjuder en ny spelare ett riskfritt spel upp till 500 SEK till minsta odds 1.50.
  2. Spelaren placerar ett bet för 500 SEK på en match till 1.75. Spelet vinner.
  3. Spelbolaget betalar ut dina 500 SEK plus nettovinsten 375 SEK (500 x 0.75). Nettovinsten delas ut form av en bonus som måste omsättas tre gånger (375 x 3) till minsta odds 1.50.
  4. Spelaren placerar ett bet för 375 SEK till oddset 2.00. Spelet vinner. Nu har spelaren 750 SEK på bonuskontot.
  5. Spelaren placerar ett bet för 750 SEK till minst tillåtna odds 1.50. Därmed är omsättningskravet uppfyllt, eftersom spelaren lagt bet för totalt 1125 SEK. Spelet vinner. Nu finns de omsatta 1125 SEK + insättningen på 500 SEK = 1625 SEK på kontot.
Riskfria spel

Riskfria spel som tillfällig kampanj

Hos de flesta spelbolag finns riskfria spel tillgängliga för existerande kunder på kontinuerlig basis, i form av kampanjer. Ett sådant riskfritt spel kan komma i flera olika former och till flera olika evenemang. Ett exempel på detta är att spelaren får ett riskfritt livespel på en match om denne lägger ett spel på samma match innan den startat. Ett riskfritt spel kan också komma utan krav på kvalificerande spel.

Det är dock viktigt att tänka på att det ofta finns omsättningskrav för eventuella vinster från riskfria spel. Normalt sett är de kraven betydligt enklare att möta än vid en normal insättningsbonus.

På oddsbonusar.se har vi en sektion under kampanjer avsedd för riskfria spel. Där kan du läsa mer om och ta del av aktuella riskfria spel. Både för nya och existerande kunder.

Gratisspel & Free Bets

Gratisspel, eller free bets som är den internationella termen, är precis som det låter. Ett bet som placeras utan att du som spelare behöver stå för insatsen. Denna typ av erbjudande är väldigt vanligt i England, där i princip alla nya kunder kan ta del av free bets. I Sverige är det vanliga med insättningsbonusar som behöver omsättas.

Hur fungerar då ett gratisspel?

Precis som ett vanligt spel, förutom när det gäller insatsen. Spelbolaget står för insatsen och tar också tillbaka den efteråt. Ett exempel.

Du lägger ett 100 SEK gratisspel på ett odds till 3.00. Spelet sitter och vinsten är 200 SEK som du får till ditt konto. Hade det varit din egen insats hade du också fått tillbaka den och alltså haft 300 SEK tillbaka. Men insatsen vid ett gratisspel är in din.

Vilka regler och villkor finns normalt sett vid ett gratisspel?

Detta skiljer sig mellan olika spelbolag och olika tillfällen, men några saker som är viktiga att tänka på vid ett gratisspel är:

Minsta odds

Ofta finns något minsta odds vid ett gratisspel. Om det är 1.50 så kan du alltså inte lägga ett spel på odds under 1.50.

Singel eller kombo?

Vissa gratisspel måste läggas som kombinationsspel, med flera marknader på samma kupong. Det vanligaste är dock att detta är valfritt för dig som spelare.

Vad är skillnaden på ett gratisspel och ett riskfritt spel?

Den egentligen enda skillnaden är att du med ett gratisspel inte behöver "stå" för insatsen, utan det gör spelbolaget. Vare sig du vinner eller inte så får du inte tillbaka insatsen, den var ju inte din från början. Vid ett riskfritt spel står du som spelare för insatsen, men får tillbaka den om spelet förlorar.

Vinster från båda betalas ut som vanligt. Regler och villkor kan dock variera mellan både spelbolag och gratis- eller riskfria spel. Så kolla alltid villkoren innan du tar del av erbjudandet.