Avancerad

Asiatiskt Handikapp

Spelformen Asian handicap tar inte med oavgjort resultat, utan det är enbart två utfall i matchen som är relevanta. I den här guiden går vi igenom hur asiatiskt handikapp på oddsspel hos bettingsidor fungerar.

Asian Handicap

Vad är Asian Handicap?

Om du letar efter ett roligt och spännande sätt att spela på fotboll, asiatiskt handikapp är något för dig. Asian handicap är en typ av spread bet som har blivit populärt på senare år. Det involverar ofta halva och kvarts mål som ett sätt för oddssättarna att göra matchen så nära 50% som möjligt. Detta innebär att en spelar har så gått som 50/50 chans att välja rätt för en match.

Asian handicap odds bettingsidor spelbolag

Men det är inte lätt: Eftersom oddssättarna sätter vad dom tycker är så nära 50 procent chans oavsett utgång för matchen, är utbetalningen runt even money (2x pengarna). En annan specifik funktion för asiatisk handikapp är att du oftast inte förlorar vid ett lika- resultat. Du vinner inte vid lika men förlorar inte heller, du får tillbaka insatsen. Det ska även påpekas att det finns många olika typer av asiatiskt handikapp.

Bäst bettingsidor för Asian Handicap

 1. 1250 SEK
  I form av spelkrediter

  Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Registrering krävs. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

 2. Upp till 100 SEK
  Som ett gratisspel

 3. Upp till 100 SEK
  Som ett gratisspel

  18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

 4. Upp till 2000 SEK
  100 % oddsbonus

 5. Upp till 100 SEK
  Som ett gratisspel

 6. Upp till 100 SEK
  Som ett gratisspel

  Åldersgräns 18 år | Insättning och spel på 100 kr. (min. odds 1.6) eller mer inom 60 dagar krävs | Min. insättning 100 kr. | Freebet på 100 kronor | Vinster betalas ut minus insatssumman, utan omsättningkrav | Endast nya spelare, bara en gång per hushåll / IP | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se (020-819100)

 7. Upp till 500 SEK
  100% oddsbonus

 8. Upp till 500 SEK
  100% oddsbonus

 9. Upp till 1500 SEK
  I form av ett gratisspel

  18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 20 februari 2023 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Läs fullständiga regler och villkor här.

 10. Upp till 120 SEK
  Som ett gratisspel

  Åldersgräns 18 år | Endast nya spelare | Min. insättning 100 kr. | Sport: Gratisspel på 120 kr vid första insättningen. Gratisspelet måste spelas inom 60 dagar. Vinster krediteras minus värdet på Gratisspelet | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se (020-819100) | Spelpaus.se | Klicka här för Regler och villkor

Exempel på Asian Handicap

 • 0:0 Handikapp

Vid den här typen av handikapp spelar du helt enkelt bara på vilka du tror ska vinna matchen. Din utdelning vill bero på oddset som din bookmaker erbjuder. Skulle matchen sluta med ett likaresultat får du tillbaka insatsen.

  Asian handicap bettingsidor odds
  • 0:1 Handikapp

  Vid den här sortens handikapp får ett av de två lagen ett måls fördel från start. Låt att säga att det är en match mellan Manchester och Liverpool, Liverpool får ett måls fördel. Om du spelar på Liverpool och dom vinner matchen, vinner du ditt bet. Om du däremot spelar på Manchester måst dom vinna med minst två mål för att du ska vinna ditt bet. Det finns några andra möjliga utfall. Om du spelar på Liverpool och dom förlorar matchen med ett mål får du tillbaka din insats. Spelar du på Liverpool och matchen slutar lika vinner du också ditt bet.

  • ¼ Handikapp

  Den här typen av handikapp involverar speciella regler för lika resultat. Låt oss ta Liverpool och Manchester igen. Låt oss anta att Manchester får ¼ mål över Liverpool. Om du spelar på Manchester och dom vinner matchen vinner du även ditt bet. Likadant om du spelar på Liverpool och dom vinner, så vinner du också ditt bet. Kruxet med ¼ handikapp är när det blir lika. Låt oss ponera att matchen slutar lika. Om du spelat på Liverpool förlorar du halva din insats. Spelade du på Manchester och matchen slutade lika vinner du halva ditt bet. Så ¼ handikapp är ett bra sätt att spela på matcher som förväntas bli jämna.

  Summering av Asian Handicap

  Slutsatsen är att asiatiskt handikapp tillåter spelare att spela på fotboll utan att behöva oroa sig att förlora hela sin insats vid lika resultat. Asiatiskt handikapp erbjuder mängder av möjligheter för den sluge spelaren.

  Bra spelbolag med Asian Handicap

  Unibet

  Upp till 100 SEK
  Som ett gratisspel

  Unibet har ett tämligen brett urval av spelformer. Det gäller inte minst Asian Handicap funktionen. Unibet har ett stort utbud av Asian Handicap och funktionen är lätt att förstå sig på i allmänhet.


  Casumo

  Upp till 100 SEK
  Som ett gratisspel

  Casumo är inte bara starka inom online casino, utan även sport betting. Här finns det ett rikligt utbud av matcher och höga odds. Asian Handicap är dessutom något som Casumo satsar hårt på. En av den svenska marknadens bästa Asian Handicap tjänst som läget är nu.

  Hämta 100 SEK bonus

  Åldersgräns 18 år | Insättning och spel på 100 kr. (min. odds 1.6) eller mer inom 60 dagar krävs | Min. insättning 100 kr. | Freebet på 100 kronor | Vinster betalas ut minus insatssumman, utan omsättningkrav | Endast nya spelare, bara en gång per hushåll / IP | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se (020-819100)


  Speedybet

  Upp till 1000 SEK
  100 % oddsbonus

  Speedybet har många plus. Däribland till exempel att det handlar om betting utan konto. Det finns dessutom ett stort utbud av odds och Speedybet kan även ståta med en gedigen Asian Handicap funktion.


  Frågor och svar om Asian Handicap

  👍 Vilken är den främsta fördelen med Asian Handicap?

  Den största fördelen med Asian Handicap hos bettingsidor är att man får möjlighet till högre odds i jämförelse med exempelvis spel på 1, X eller 2. En 1:a på en storfavorit som ger låt säga 1.20 i odds är vanligtvis inte alltför attraktivt sett till spelvärdet, men med Asian Handicap kan du spela på en större seger och på så sätt få ett högre odds. Detta samtidigt som du får pengarna tillbaka vid oavgjort utfall i matchen.

  Läs mer om Asian Handicap

  ❔ Vad innebär begreppet att förlora halva spelet vid Asian Handicap?

  Det innebär att man bara förlorar hälften av insatsen. Förlust av halva spelet i Asian Handicap sammanhang på bettingsidor medför att man får tillbaka 50 procent av insatsen i sig.

  Läs mer om Asian Handicap

  🤔 Hur går Asian Handicap +1 till?

  Asian Handicap +1 innebär att du får tillbaka pengarna om laget du spelat på om det blir torsk med ett mål. Vinner eller spelar ditt lag oavgjort blir utfallet av ditt spel en vinst. Om ditt lag däremot förlorar med minst två mål förlorar du alla satsade pengar.

  Läs mer om Asian Handicap

  ⭐ Har Mr Green Asian Handicap i spelbolagets sportsbook?

  Ja, Mr Green tillhör bettingsidorna som har Asian Handicap i utbudet. Mr Green Asian Handicap funktion är mycket omfattande och rekommenderas.

  Läs mer om Asian Handicap

  Spelexperten om Asian Handicap

  Johnny

  Johnny

  Spelexpert på Oddsbonusar

  Asian handicap - där det bara finns två utfall i aktuell match - är en spännande spelform som fungerar bra för både oerfarna spelare och de som är mer rutinerade. Asiatiskt handikapp medför en del fördelar för betting och är något som är värt att rekommendera att prova på.

  En av de stora fördelarna är att oddsen är högre än vid exempelvis ett klassiskt 1X2-spel.

  Asian handicap medför dessutom en lägre risk än vid till exempel 3 vägs handikapp, där man ofta har en högre risk att förlora pengar.

  En av nackdelarna utgörs av att oddsen påverkas negativt av att Asian handicap är en slags försäkring, där man får pengarna tillbaka vid oavgjort utfall.