Medel

Bankroll management för spel på odds

Disciplin och långsiktighet är viktiga faktorer för att ha en bra bankroll management.

Bankroll Management

Om Bankroll management för spel på odds

Många spelare tror att det bara är att signa upp hos en bra sports betting service, få bra tips, slappna av och tjäna miljoner på sportsbetting resten av livet. Så enkelt är det givetvis inte. Långt ifrån!

Bankroll management odds bettingsidor spelbolag

Det stämmer förvisso att det finns många bra sports betting-tjänster som ger väldigt bra tips, men om du inte kan hantera din bankrulle på ett bra sätt kommer du antagligen inte kunna vara kvar länge nog för att tjäna ordentliga pengar.

I den här guiden ska vi ta upp de grundläggande koncepten för att hantera sin bankrulle och prata om allt du behöver veta för att hålla din bankrulle i gott skick. Häng med!

Bäst bettingsidor

 1. Upp till 120 SEK
  Som ett gratisspel

  Åldersgräns 18 år | Endast nya spelare | Min. insättning 100 kr. | Sport: Gratisspel på 120 kr vid första insättningen. Gratisspelet måste spelas inom 60 dagar. Vinster krediteras minus värdet på Gratisspelet | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se (020-819100) | Spelpaus.se | Klicka här för Regler och villkor

 2. Upp till 100 SEK
  Som ett gratisspel

  18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

 3. Upp till 1000 SEK
  Som ett gratisspel

  18+ | Stödlinjen.se | Endast nya kunder. Spela för värdet av din första insättning till lägsta odds 1,75 för att få gratisspelet (som högst 500 kr). Vi matchar då din insättning upp till 500 kr. Endast insättning med Trustly eller kort. Vinster från gratisspel har inga omsättningskrav.

 4. Upp till 1500 SEK
  I form av ett gratisspel

  18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 20 februari 2023 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Läs fullständiga regler och villkor här.

 5. Upp till 100 SEK
  Som ett gratisspel

  Åldersgräns 18 år | Insättning och spel på 100 kr. (min. odds 1.6) eller mer inom 60 dagar krävs | Min. insättning 100 kr. | Freebet på 100 kronor | Vinster betalas ut minus insatssumman, utan omsättningkrav | Endast nya spelare, bara en gång per hushåll / IP | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se (020-819100)

 6. Upp till 100 SEK
  Som ett gratisspel

 7. Upp till 500 SEK
  100% oddsbonus

 8. Upp till 500 SEK
  100% oddsbonus

 9. Upp till 500 SEK
  100 % oddsbonus

 10. Tillåter inte längre svenska spelare - kolla in våra andra spelbolag istället

Disciplin och strategi vid betting bankroll management

Innan vi börjar prata konkreta siffror, måste vi diskutera disciplin. Utan disciplin kommer allt du läser i den här guiden inte spela någon som helst roll. För att vara framgångsrik inom sports betting måste man lägga upp en plan och sen följa den. Det är då du börjar spela impulsivt och vill lägga in extra mycket på ett bet som du börjar förlora din bankrulle. Lägg upp en strategi och håll dig till den, du måste inse att detta är det enda sättet att vinna på sports betting i det långa loppet.

Din strategi

Själva iden bakom money management i sports betting är enkel, det svåra är som vi nämnde ovan, att hålla sig till den. Det största problemet är att man spelar för mycket på en match. Om du har en bankrulle på 5000kr kanske du tycker det är okej att betta 300-400kr på en match? Fel, det är alldeles för mycket och du är nästan garanterad att förlora allt. Här är den gyllene regeln:

När du bettar på sport ska du aldrig satsa mer än 5% av din bankrulle på ett spel, och normalt ska du satsa mellan två och tre procent av din bankrulle på ett spel.

Så, ditt normala bet ska alltså ligga mellan två till tre procent av din bankrulle. Om du skulle hitta ett bet som du tycker är väldigt säkert kan du betta upp till 5% av din rulle, men glöm inte bort att inget är säkert i sportens värld. Om din bankrulle är 5000kr så ska du alltså oftast satsa mellan 100 och 150kr per spel.

Som sagt, det svåraste kommer vara att hålla sig till sin strategi, att aldrig få för sig att göra impulsiva bets eller betta mer än 5% av sin bankrulle. Om du bara ser till att hålla dig till strategi har du tagit ett stort steg mot att bli framgångsrik på sports betting.

Frågor och svar om bankroll management

🙋 Vad handlar bankroll management om?

Betting bankroll management går ut på att förvalta sin spelkassa på ett så smart sätt som möjligt för att optimera den långsiktiga avkastningen. Det innebär bland annat att enskilda spel inte får utgöra mer än maximalt ett par procent av spelkassan.

Läs mer om bankroll management

💰 Hur stor del av kassan bör man satsa på ett enskilt spel?

Man bör satsa maximalt två procent av kassan i vanliga fall. Det är en sund strategi som riskminimerar vid betting bankroll management.

Läs mer om bankroll management

📝 Är det viktigt att bokföra sina spel?

Ja, det är av största vikt att bokföra spel för att lyckas med bankroll management. Bokföring av spel - via så kallade spreadsheets - gör att man får bättre koll på det långsiktiga utfallet av sina spel och kan ta del av historiken på ett tydligt sätt, för att kunna finslipa detaljerna baserat på att lära av gamla misstag. Det finns ett flertal program på internet att använda för bokföring av spel vid bankroll management betting, men det fungerar även bra att skriva ner allt på papper om man föredrar det istället. Det viktiga är att allt gällande spelhistoriken blir tydligt och klart.

Läs mer om bankroll management

Spelexperten summerar bankroll management för spel på odds

Johnny

Johnny

Spelexpert på Oddsbonusar

Bankroll managemant vid spel på bettingsidor handlar mycket om disciplin. Det är lätt att bli frestad att satsa för mycket pengar på enskilda spel i jakten på att öka bankrullen snabbt - men riskerna med ett sådant beteende är väldigt stora.

Nyckeln är att agera med mycket försiktighet och inte förivra sig, utan hålla sig till den långsiktiga strategin för att optimera den ekonomiska avkastningen vid bankroll management.

Många blir överoptimiska när spelandet går bra, men inga träd växer till himlen och motgångarna kommer förr eller senare. Då gäller det att riskminimera och inte riskera att lägga alla ägg, eller en för stor del, i samma korg.

Det viktigaste med bankroll management:

 • Satsa inte för stor del av kassan på enskilda matcher
 • Mycket disciplin
 • Hålla sig till den långsiktiga strategin
 • Bokför dina spel noggrant