Fasta och flytande odds » Oddsbonusar.se
Medel

Fasta och flytande odds

Så spelar du bäst på fasta och flytande odds

Beating The Closing Odds

Fasta och flytande odds

I denna artikel går vi igenom vad fasta och flytande odds innebär och hur det används av spelbolagen.

Inom vadslagning använder man fasta och flytande odds. Fasta odds är statiska till skillnad från flytande odds som är dynamiska. Det innebär att fasta odds inte förändras parallellt med spelares insatser, vilket flytande odds gör. Eftersom fasta odds är förutbestämda, det hör till sakens natur, har pålästa spelare fördel gentemot spelbolagen. Desto större din kunskap om spelobjektet är, desto större är chansen att du hittar spelvärda odds – du hittar dem genom att ställa oddset jämte vinstchansen enligt din bedömning. Anser du att vinstchansen är större än vad oddset antyder, ja då har du hittat ett spelvärt odds. Det är svårare med flytande odds eftersom oddsen är i rörelse.

Spelar du på fasta odds är du garanterad oddset på kupongen. Med flytande odds är det annorlunda. Att vara garanterad det spelade oddset har många fördelar, den största fördelen är att man vet vad man får. Om du har spelat plats- och vinnarspel på svensk galopp- och travsport har du förmodligen blivit varse nackdelen med flytande odds – att du har lassat in på spelvärda odds som efter ett par minuter inte längre är spelvärda utan snarare överspelade. Ligger man steget före spelbolagens oddssättare har man goda förutsättningar att hitta spelvärda odds om man väljer att spela på fasta odds.

Fasta odds är oddsspelens urfader. Det vanligaste är att spela på matchvinnare – ett, kryss eller två. Spelbolagen erbjuder även fasta odds på marknader som ”Asian Handicap”, ”Att kvalificera sig”, ”Dubbelchans”, ”Mål – över/under”, ”Resultat/båda lagen gör mål” och ”Rätt resultat”. Vilka marknader som erbjuds handlar framför allt om två aspekter, nämligen

  1. Vilken sport man spelar på samt
  2. Vilket spelbolag man placerar spelet hos. I Sverige är det framför allt fotboll, ishockey och tennis som lockar till spel.

Inom tennis erbjuder spelbolagen fasta odds på marknader som ”Matchvinnare”, ”Setspel”, ”Första set – vinnare”, ”Tiebreak i matchen – Ja/Nej”, ”Halvtid/fulltid” och ”Handikapp – vunna game”.

Dela inlägg

Kommentera