Spread betting » Oddsbonusar.se
Medel

Spread betting

Med Spread betting kan du som spelare få en större avkastning än med normala oddsspel.

Bast Sportsbetting Bonusar

Spread betting

Spread betting är en trevlig spelform. Många spelare framhäver andra fördelar som större avkastning och högre tempo jämför med traditionella oddsspel. Likväl är spread betting en förhållandevis liten spelform i Sverige, även om intresset eskalerat senaste åren.

Grundprincipen i spread betting går att liknas vid aktiemarknaden där tillgång och efterfrågan styr, det är dock långt från hela sanningen. Nedan kommer du få en lättsmält introduktion till en komplex spelform med många risker – innan du tar dig an utmaningen bör du vara medveten om spelformens risker.

Din vän gissar att det kommer falla mellan 60 och 66 äpplen från trädet under morgondagen. Spannet mellan 60 och 66 kallas för spread. Om du tror att det kommer falla färre än 60 äpplen säljer du, tror du att det kommer falla fler än 66 äpplen köper du. Hur mycket du vinner beror på insatsen. Om vi antar att det faller 54 äpplen, och du har sålt vid 60 äpplen vinner du sex gånger insatsen (60-54=6) – om du hade sålt vid 66 äpplen hade du förlorat tolv gånger insatsen (66-54=12). Det är en fingervisning om riskerna med spread betting.

Fördelen med spread betting är möjligheten att vinna stort. Insatsen multipliceras med antal rätt, eller fel. Utbudet av odds är dessutom stort inom spread betting - du kan exempelvis spela på hur många mål det blir, hur många hörnor det blir eller hur många 180 det blir i dart. För många spelare är dock möjligheten att göra stora pengar den största fördelen, nackdelen är å andra sidan risken att förlora stora pengar. Till oerfarna spelare är rekommendationen att spela varsamt eftersom risken finns att förlusten blir större än insatsen.

Spread betting är vanligast på sporter som fotboll, cricket, rugby, hästsport, golf, GAA och Formel 1. Det är inte ett sammanträffande att nämnda sporter är populära i Storbritannien – det var nämligen på brittiska öarna som spread betting slog rot under 1970-talet när människor spekulerade i priset på guld. Med erfarenhet och kunskap behöver du inte förlita dig på turen när du placerar dina spel, därför behöver du läsa på om formkurvor och statistik innan du placerar dina spel. Det är små detaljer som avgör huruvida du vinner eller förlorar.

Sammanfattningsvis är spread betting en spännande spelform som dessvärre är förenat med stora risker – vill det sig illa förlorar man högre belopp än insatsen. Rekommendationen är därför att spela med små insatser och risker, åtminstone till en början. När du har blivit varm i kläderna kan du på eget bevåg öka insatserna och riskerna. Med högre insatser och risker har du möjlighet att vinna högre belopp, nackdelen är som du förstår är risken att förlora ännu större belopp

Genom att söka på Internet hittar du bolag som erbjuder medlemmar möjligheten att spela på spread betting. Det mest kända alternativet är Spreadex som erbjuder sports betting och financial trading. Här finns möjlighet att spela på fotboll, Australian rules, baseball, basket, cricket, darts, golf, greyhound, ishockey, motorsport, politik, rugby league, rugby union, snooker, tennis och finans. Spread betting är en annorlunda spelform som måste provas på – kom bara ihåg att spela ansvarsfullt.

Dela inlägg

Kommentera