Nybörjare

Vad är minimum odds?

Ett minimumodds, eller minsta odds, är det lägsta odds som spelbolag tillåter vid omsättning av en bonus. Normalt sett ligger ett minsta odds någonstans mellan 1.50 och 2.00. Spel med bonuspengar på odds lägre än minsta odds är möjligt, men då räknas spelet inte mot omsättningskravet.

Lagsta Odds

Hur fungerar minimum odds?

Vid varje insättningsbonus med ett omsättningskrav finns ett minimumodds, eller minsta odds, som måste uppfyllas för att spelet ska räknas mot omsättningskravet. Det går att placera spel för bonuspengar även om kravet på minsta odds inte uppfylls, men då räknas spelet inte gentemot omsättningskravet.

Minimumodds minimumbet spelbolag bettingsidor

Så fungerar minimumodds:

 1. Du skapar ett konto hos ett spelbolag och tilldelas en bonus.
 2. För att möta omsättningskravet spelar du endast spel som uppfyller kravet om minsta odds.
 3. Bonusen omsätts och de bonuspengar som finns på kontot omvandlas till kontanter.

Det är viktigt att förstå hur omsättningskrav fungerar, men för att kunna möta kravet krävs också förståelse för minimumodds.

Varför finns minimum odds?

Finns inget krav om minimumodds vid omsättning av en bonus kan spelarna spela igenom sina bonuspengar på “säkra matcher”, matcher med väldigt låga odds. Det innebär att de inte gör någon direkt vinst, men att de kan omvandla bonusen till kontanter mycket enklare.

Vad är ett normalt minimum odds?

Ett minimumodds varierar mellan spelbolagen. Vanligaste intervallet är mellan 1,50 och 2,00 gånger pengarna, men kan ibland vara lägre eller högre.

Bäst spelbolag med lågt minimumodds för oddsbonus

 1. 120 SEK
  Gratisspel

 2. Upp till 100 SEK
  Som ett gratisspel

  18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

 3. Upp till 1500 SEK
  I form av ett gratisspel

  18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 20 februari 2023 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Läs fullständiga regler och villkor här.

 4. 1250 SEK
  I form av spelkrediter

  Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Registrering krävs. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Exempel på minimumodds

Bet365 är ett exempel på ett spelbolag med svensk licens som har ett förmånligt minimumodds för välkomstbonusen.

Så fungerar minimumodds hos Bet365:

 1. Registrera ett konto hos Bet365
 2. Sätt in 50-1250 kronor och få insättningssumman i oddsbonus.
 3. Placera ditt spel till ett odds som är 1.20 gånger pengarna eller högre än så.

Lågt minimumodds hos Bet365

Bet365

1250 SEK
I form av spelkrediter

Bet365 får ses som ett klockrent spelbolag för betting. Delvis med tanke på den förmånliga oddsbonusen. Här kan du hämta hem 1250 kronor i form av spelkrediter. Minimumoddset - som ligger på 1.20 - är dessutom oerhört bra.

Hämta 1250 SEK bonus

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Registrering krävs. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.


Välkomstbonus utan minimumodds

Finns det insättningsbonusar helt utan minimum odds? Ja, det finns. Det är dock väldigt, väldigt svårt att hitta välkomstbonus utan minimumodds på marknaden med svensk licens.

Spelbolagen vill undvika att ta stora risker

Bettingsidorna är med all rätt försiktiga och vill inte ta för stora risker när det gäller villkoren för insättningsbonusar.

Om du lyckas med bedriften att hitta en insättningsbonus utan minimumodds är det bara att köra med tanke på de minst sagt goda förutsättningarna.

Frågor och svar

🙋 Vad är minimumodds?

Minimumodds finns vid insättningsbonusar som är förenade med omsättningskrav. Ett minimumodds är det lägsta oddset som man kan spela på för att ha möjlighet att få ut pengarna i form av kontanter i slutändan.

💰 Varför har många spelbolag ett minimumodds vid välkomstbonus?

Därför att det minskar risken för spelbolagen. En insättningsbonus utan minimumodds medför att risken blir så mycket högre ur spelbolagets synvinkel.

❓ Vad brukar ett minimumodds ligga på vid odds bonus?

Vanligen mellan 1.20-2.00 gånger pengarna när det gäller spelbolag med svensk licens.

Spelexperten summerar guiden om minimumodds

Johnny Lindström

Johnny Lindström

Spelexpert på Oddsbonusar

Ett normalt minimumodds för att få ut sina odds bonus pengar ligger vanligen på mellan 1.20-2.00 gånger pengarna. Visst går det att spela på lägre odds än så, men då räknas inte pengarna gentemot omsättningskravet med allt vad det innebär.

Det förekommer dessutom att välkomstbonusar överhuvudtaget inte är förenat med något minimumodds. I så fall handlar det vanligtvis om en låg bonussumman. Oftast maximalt 120 kronor. En stor nackdel i sig.

1.20-2.00 gånger pengarna i minimum odds är trots allt ändå rimligt. En någorlunda skicklig spelare med en del erfarenhet klarar ofta av att pricka in ett odds på den nivån och därmed få möjlighet att få ut insättningsbonus pengarna även om det finns ett omsättningskrav med i bilden.