Betting och spel på SHL

Bästa spelbolag, bästa bonus och senaste kampanjerna för SHL

Kampanjer och nyheter för SHL

Betsson blir ny huvudsponsor för SHL

Oddstävling SHL 30 augusti 2018

Den svenska speljätten Betsson blir ny huvudsponsor för den svenska högstaligan i ishockey, SHL. Målet med samarbetet är att öka intresset för svensk ishockey både här hemma och ... Läs mer

SHL betting och spel

Ishockeyn tillhör Sveriges allra mest populära sporter och passionen för SHL, den svenska högstaligan, är stor och arenorna runtom i landet är ofta välfyllda. Sett till kvalitet och internationell status kan SHL förstås inte mäta sig med NHL, men jämfört med ligorna bakom den nordamerikanska ishockeyn står sig SHL bra.

SHL tillhör en av de mest populära ligorna att spela på och eftersom det spelas så oerhört många matcher under säsong finns det så gott som alltid någonting att spela på. Bettingtraditionen på svensk hockey står sig stark sedan Svenska Spel tidigt gjorde entré på marknaden med spelformer som Oddet, Bomben och Powerplay. I dag är dock bettingmöjligheterna betydligt större än så och många spelbolag erbjuder även kampanjer kopplade till SHL-hockeyn. Några spelbolag att hålla koll på när det gäller betting på SHL är:

Spelbolag för SHL

 1. 100 SEK i gratisspel

  18+ år, regler och villkor gäller, Stodlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

 2. 100 SEK Gratisspel

 3. 100% upp till 100 SEK

  18+, regler och vilkor gäller, stodlinjen.se. För alla nya kunder hos Betway. Minsta insättning 100 kr, 6x omsättningskrav.

Hur bettar man på SHL?

De 14 SHL-lagen spelar 52 omgångar i grundserien, följt av ett slutspel där lagen möts i utslagsserier om bäst av sju matcher under säsongen som pågår mellan september och mars. Det spelas med andra ord en oerhörd mängd matcher i SHL och under pågående säsong finns det så gott som alltid någon match att spela för, vilket gör ligan väldigt attraktiv ur bettingsynpunkt. Det är också en väldigt dynamisk sport, vilket passar bettingmarknaden utmärkt.

Inför säsong finns det en hel del säsongsbaserade spel att betta på, exempelvis slutsegrare, grundseriesegrare eller vilket lag som tar sig till slutspel. Men inför varje match i varje omgång erbjuder alla spelbolag en stor variation med spel och SHL-utbudet är väldigt stort, både inför och live. De vanligaste spelformerna är segrare i en viss match, men Asian Handicap-marknaden samt spel på totaler; över- och underspel, är också populärt.

 1. Välj ett spelbolag vars utbud och odds faller dig i smaken och skapa ett konto.
 2. Hitta en match eller ett långtidsspel du vill spela på.
 3. Välj speltyp (Exempelvis 1X2, Över-/Underspel, Asian Handicap, Draw no Bet)
 4. När du funnit ett bra spel och ett bra odds, klicka på oddset och välj insats. Acceptera sedan spelet.

Eftersom ishockey är en så målrik sport, jämfört med exempelvis fotbollen, är det särskilt populärt med olika former av målspel, så som över- och underspel. Det finns också mycket statistik att tillgå på SHL-hockeyn, så för den förberedde spelaren finns alla möjligheter att finna information nog för att lägga välgrundade spel.

Om SHL

Ishockeyn har en särskilt plats i det svenska idrottshjärtat och den egna ligan, SHL, är förstås oerhört populär och följs av en stor publik, både runtom på arenorna i landet och framför tv-skärmarna, varje dag. Svenska mästerskap i ishockey har spelats sedan 1922 efter att något udda introducerats i Sverige av en amerikansk filmdirektör, som bland annat var lagledare för Sverige i OS 1920. Ligan har hetat SHL sedan 2013/14 då den ersatte Elitserien, som började spelas 1975, utan att formatet förändrades särskilt mycket.

Dagens SHL består av 14 lag som kämpar om att få lyfta pokalen. Grundserien pågår över 52 omgångar där åtta lag tar sig till slutspel. De sex främsta lagen kvalificerar sig direkt för kvartsfinal, samtidigt som lag sju till tio i tabellen får spela åttondelsfinal för att ta sig till slutspel. Slutspelet pågår sedan i bäst av sju matcher. De två sämst placerade lagen i grundserien får kvala för att förnya SHL-kontraktet i form av ett direktkval mot de två främsta lagen från Hockeyallsvenskan.